Elsöprő sikert aratott a Szabó Magda regényéből készült film Milánóban Elsöprő sikert aratott a Szabó Magda regényéből készült film Milánóban

Elsöprő sikert aratott a Szabó Magda regényéből készült film Milánóban

Négy fontos díjat kapott a Szabó Magda Pilátus című regényéből készült film a Milánói Filmdíjon (MIFF Awards): a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját.

A Milánói Filmdíjra (MIFF Awards) tíz kategóriában jelölnek filmeket, amelyek közül a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, akiknek várhatóan januárban adják át a díjat. A kategóriagyőztesek közül közönségdíjast is választanak, a nyertes filmnek esélye van az olaszországi forgalmazásra, írja a magyar.film.hu.

A Pilátust egyébként megnyert kategóriák mellett a legjobb forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor) díjára is jelölték, illetve Hámori Ildikó mellett Györgyi Anna is szerepelt a legjobb női főszereplő kategória jelöltjei között.

A Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával, producere Köves Ábel. Főbb szerepekben látható még Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Máhr Ági, Martin Márta, Kakasy Dóra, Székely B. Miklós. A film dramaturgja Goda Kriszta, zeneszerzője Bolcsó Bálint, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Donkó László, a casting director Matyassovszky-Zsolnay Bálint, hangmérnöke Komlódi Gábor és Dévényi Tamás.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat