Az amerikai mozis toplista élén A szürke ötven árnyalata Az amerikai mozis toplista élén A szürke ötven árnyalata

Az amerikai mozis toplista élén A szürke ötven árnyalata

Minden más produkciót messze megelőzve 81,7 millió dollárt hozott A szürke ötven árnyalata című amerikai romantikus dráma forgalmazásának első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban.

Mivel az erotikus filmet számos külföldi piacon már egy hete játsszák a mozikban, a James Dornan és Dakota Johnson főszereplésével forgatott alkotás összbevétele elérte a 240 millió dollárt.

A 3646 moziban vetített film iránti érdeklődést növelhette, hogy a bemutatás hétvégéje magába foglalta február 14-ikét, a szerelmesek napját. Az első napok adatai alapján könnyen meglehet, hogy A szürke ötven árnyalata megdönti a hétfői elnökök napját is magába foglaló hétvégék bevételi rekordját az Egyesült Államokban. (Kritikánk itt.)

Az erotikus dráma mögött jócskán lemaradva, de a várakozásokat ugyancsak felülmúlva a második helyen indított a hétvége másik premierfilmje, a Kingsman: A titkos szolgálat című amerikai-angol akciófilm. A képregényen alapuló, Samuel L. Jackson és Colin Firth főszereplésével készült produkcióra 35,6 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és a kanadai filmszínházakban.

Harmadik helyen végzett 30,5 millió dolláros bevétellel a Spongyabob: Ki a vízből! című animációs film, amely egy héttel korábban, forgalmazása első hétvégéjén 56 millió dollár bevételt hozott.

A Clint Eastwood rendezte, ötödik hetében járó Amerikai mesterlövészre 16,4 millió dollárért váltottak jegyet a hét végén, a Wachowski testvérek múlt héten debütált, Jupiter felemelkedése című sci-fije 9,4 millió dollárt hozott az ötödik helyen.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat