Velvet Moraru

Ezt írtuk róla

Szeretni kell a filmet – Beszélgetés Velvet Moraru producerrel

2005. február 15.

Amikor először hívtam fel telefonon Velvet Morarut, hogy beleegyezését kérjem az interjúhoz, ő meglepetten visszakérdezett: Velem? De miért? Mondtam, hogy elsősorban azért, mert producer, másodsorban azért, mert nő. Márpedig a szakmához kevesen tartoznak a „gyengébb nemből". Nem éppen kitörő örömmel, de elfogadta a találkozást és a beszélgetést. A Vizuális Művészetek Alapítvány irodájában megpróbált még egyszer lebeszélni, azzal érvelve, hogy nem ő a legmegfelelőbb erre a beszélgetésre, talán inkább Titusszal (Munteanu), Raduval (Igazsag) vagy bárki mással kellene leülnöm. Szerencsére én is határozottan kiálltam a véleményem mellett, így végre sikerült egy csendesebb sarokban leülnünk azzal a bevezetővel, hogy legyünk túl rajta, végül is ő is kibír egy félórát. A beszélgetés másfél óráig tartott.

Filmjei a Filmtetten

Vara s-a sfârșit

Színes filmdráma, 105 perc, 2016
Producer

A film cselekménye az 1999-es napfogyatkozás idején játszódik, és egy két srác által megrendezett emberrablásról és az ezt követő zsarolásról szól.

Elolvasom a kritikát

Q.E.D.

Fekete-fehér filmdráma, 107 perc, 2013
Producer

A kommunista hatóságok tiltását semmibe véve, egy román matematikus úgy dönt, hogy egy amerikai egyetemi lapban jelenteti meg kutatási eredményeit. A következmények gyökeresen megváltoztatják a barátai életét – mert nem létezik döntés következmények nélkül...

Ceauşescu, a hatalom tébolyultja

Színes és fekete-fehér dokumentumfilm, 180 perc, 2010
Producer

A film kizárólag a román tévénél és a román filmarchívumban talált archív felvételekből áll össze, és a román diktátor életét mutatja be, egész annak kivégzéséig.

Elolvasom a kritikát

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat