Címke: titanic

Jön a kínai Titanic

2021. március 24. – írta

A Titanic-hajókatasztrófa kínai túlélőiről készül dokumentumfilm Hollywoodban. Az egyik producer James Cameron.

Meghalt a Titanic zeneszerzője

2015. június 23. – írta

A kétszeres Oscar-díjas James Horner a Titanic mellett például A bolygó neve: Halál, az Avatar, a A rettenthetetlen, az Apollo 13 és az Egy csodálatos elme zenéjét jegyzi. 61 éves volt, gyakorlott pilóta, de repülőgépbalesetben hunyt el.

Titanic filmen – előadás Budapesten

2014. március 26. – írta

1912-es elsüllyedése után alig egy hónappal már elkészült az első Titanicról szóló film – ez a lelkesedés ráadásul az elmúlt 100 évben sem csökkent. A legismertebb James Cameron 1997-es romantikus mozija, amelyben Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a legendás hajó orrában nemcsak a világ királyának, hanem a filmgyártás királyának érezhette magát, hiszen a film minden idők egyik anyagilag legkifizetődőbb filmes vállalkozása lett. A hajólegenda filmváltozatairól Hubai Gergely tart előadást a JAM Táncműhelyben, április 12-én, szombaton.

Horrorfesztivált rendez a Titanic

2012. október 10. – írta

A Titanic bemutatja: Budapest Horror Show – azaz története során először zsánerfesztivált indít a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mégpedig egy horror show-t.

Újra a fedélzeten – Megnéztem a Titanicot 3D-ben

2012. április 24. – írta

Emlékszem, hogy Sepsiszentgyörgyön az eredeti Titanic-premier után több mint egy évig  a Lux mozi szinte minden héten újra meg újra műsorára tűzte a film vetítését, és nem hiszem, hogy ez egyedi eset, jónéhány (fapados és nemcsak) mozi egész jól éldegélt annak idején a Titanicból. Végülis csöppet sem meglepő, hogy az avataros Cameron, aki a legmenőbb 3D-s mozinévnek számít, egykori sikerfilmjét újrafelpofozta, s csiribi-csiribá, 3D-ssé varázsolta. Nem mellékesen épp 100 éve süllyedt el a luxushajó. Elő a pénztárcákkal.

Ízelítő a 18. Titanic Filmfesztivál versenyprogramjából

2011. február 22. – írta

Akadnak olyanok, akik még mindig nem merik elhinni, de idén is lesz Titanic. A szervezők felé áradó aggódó kérdésekre jelzik: mindent elkövetnek, hogy a közönség április 7. és 17. között ismét sehol másutt nem látható filmek közül szemezgethessen.

Friss film és sorozat

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Friss film és sorozat