Címke: harry potter

Harry Potter vs. Hari Puttar

2008. október 2. – írta

Egy újdelhi-i bíróság elutasította egy nagy hollywoodi filmstúdió keresetét, miszerint az indiai Hari Puttar film címe túlságosan hasonlít a világszerte népszerű varázslótanonc nevéhez – mondta az indiai producerek ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek. Az indiai alkotás ezek után még a héten a mozikba kerülhet.

A horror iskolája – Chris Columbus: Harry Potter and the Chamber of Secrets / Harry Potter és a titkok kamrája

2003. február 15. – írta

Harry Pottert senkinek sem kell bemutatni. A tehetséges varázslótanonc történetei egy csapásra híressé és gazdaggá tették szerzőjét, J. K. Rowling írónőt. Az első könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve megfilmesítése kétségkívül a „nehéz szülés” kategóriájába tartozott, ám a „családi komédiák tudora”, Chris Columbus vezénylete alatt csaknem olyan formát öltött, amilyennek írója megálmodta azt.

Mágikus realizmus – Chris Columbus: Harry Potter and the Sorcerer's Stone / Harry Potter és a bölcsek köve

2002. február 15. – írta

Mire a Harry Potter regényciklus első köteteiből forgatott filmadaptáció a mozikba került, számos tévéműsor, pszichológiai tanulmány boncolgatta már a Titkot, buzgó egyházfik hirdették a kötet a gyermeki pszichére gyakorolt káros hatását, könyvégetések és a fekete mágia elleni kirohanások zajlottak szerte a világon. A média és az egyház ingyenes reklámkampánya még kívánatosabbá tette a tiltott gyümölcsöt a gyerkőcök és a gyermeklelkületű felnőtt rajongók körében: a Warner Bros filmje már megszületése előtt sikerre kárhoztatott.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat