Címke: életrajzi film

Animációs film készül Frida Kahlóról

2019. május 2. – írta

Frida Kahlo mexikói művész életéről és életművéről készül animációs film a londoni Lupus Films és a Universal Content Group gyártásában, a BAFTA-díjas mexikói-angol Paloma Baeza rendezésében, írja a Cartoon Brew.

Lelkes kezdeményezők, profi stáb – A Márton Áron-film forgatásán jártunk

2018. április 30. – írta

Szokatlan látványt nyújtott pénteken és szombaton a kolozsvári Szent Mihály-templom: füst gomolygott a gótikus térben, darura rögzített kamera mozgott a boltívek között és fahrtsínek futottak a padsorok mellett. A Zord idők csillaga munkacímen futó, Márton Áron püspök életéről szóló nagyjátékfilm első két forgatási napja zajlott le, erdélyi színészekkel és rendezővel, nemzetközi stábbal.

Az ember, aki épp hogy ott volt – Bernardo Bertolucci: The Last Emperor / Az utolsó császár, 1987

2018. április 7. – írta

Be kell valljam, sosem értettem, hogy a filmtörténet miért tartja Bernardo Bertoluccit öntörvényű alkotóként számon, akinek életműve (az Utolsó tangó Párizsban kivételével) sokkal inkább egy korrekt szakemberé, semmint egy lázadóé. Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy az olasz direktor ne lenne nagyszerű alkotó. Sőt, Bertolucci minden tekintetében grandiózus Az utolsó császára kiváló példa arra, hogy harminc év alatt mennyit szegényedett az az élmény, amit ma mozi alatt értünk. Illetve azt is nagyon jól megmutatja, hogy az Amerikai Filmakadémia ízlésében ez idő alatt gyakorlatilag semmilyen fejlődés nem ment végbe.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat