Mozis toplisták élén Sonic, a világ leggyorsabb sündisznója Mozis toplisták élén Sonic, a világ leggyorsabb sündisznója

Mozis toplisták élén Sonic, a világ leggyorsabb sündisznója

Soha ekkora bevételre nem tett még szert bemutatójának hétvégéjén videojátékból adaptált mozi, mint most a Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog): a bevétel Észak-Amerikában 57, világszerte 100 millió dollárra rúg.

A Paramount családi filmje háromnapos ünnepen, a President's Day alkalmával került a mozikba, ezért a bevétel hétfő estig várhatóan tovább, 68–70 millióig növekszik még – saccolja a Variety. A számok azért is meglepőek, mert a videojátékokra épülő filmeket általában elutasítják a mozilátogatók. Pontosan a Sonic előzetesét például tavaly olyan ellenérzésekkel fogadták a rajongók, hogy a rendező Jeff Fowlernek vissza kellett ülnie a rajzasztalhoz, hogy átdolgozza a kék sündisznó alakját, hogy az jobban hasonlítson a SEGA-játékkonzolok szereplőjéhez. Emiatt a 87 millió dolláros költségvetéssel készült film őszre tervezett bemutatóját el is kellett halasztani három hónappal.

A Sonic második helyre szorította az amerikai mozis toplistán a múlt heti listavezetőt, a Ragadazó madarakat (Birds of Prey), amely 17,1 millió dollárt forgalmazott ezen a hétvégén. A harmadik helyen A vágyak szigete (Fantasy Island) című misztikus horrorfilm áll, 12,4 millió dollárral.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat