Két hét múlva kezdődik a 3. Freeszemle Két hét múlva kezdődik a 3. Freeszemle

Két hét múlva kezdődik a 3. Freeszemle

Xantus János-emlékest, táncmaraton, Csányi Vilmos-előadás és kortárs opera – több mint 50 programmal várja nézőit június legelején a Freeszfe Egyesület harmadik alkalommal megszervezett fesztiválja.

A Művészet szabad! alcímet viselő négynapos programsorozaton az intézmény hallgatóinak színházi vizsgaelőadásai és vizsgafilmjei mellett vetítések, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják a közönséget. A Freeszemle eseményei június 1. és 4. között, a CEU Nádor utcai épületében és a CEU Konferencia Központban láthatók.

A harmadik Freeszemle színházi kínálatát a műfaji sokszínűség jellemzi. Akad köztük színházi társasjáték (A nép ellensége), improvizációkon alapuló előadások (Én itt fogok ülni szerintem, Wishlist), fórum színház (A valóság főpróbája), térspecifikus improvizációs előadás (Willany Leó x Freeszemle) és Az Era Nova kamarazenekar közreműködésével létrehozott operaelőadás, az Echo, egy „performatív kísérlet szöveggel, képpel, zenével, testtel”, amely most látható először. Fesztivál a fesztiválban idén is a Tokio Sunrise Fesztivál vol. 2. – Performance Factory. A Színház és performansz osztály programsorozatának, hét vizsgaelőadásuknak a CEU Konferencia Központ ad otthont.

Filmszemle 2023

A Free Egyetemen idén Csányi Vilmos ad elő, A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel, de kerekasztal beszélgetések is színesíti a rendezvénysorozatot. Terítéken többek között a kapunyitási pánik Lil Frakkal, de a píszíség is Lady Dömperrel és Ráskó Eszterrel.

Horace McCoy A lovakat lelövik, ugye? című regényének témáját idézi meg a június 3-ai, Táncmaraton, amelyen minden érdeklődőt, kihívásokat keresőt, színházi társulatot szívesen látnak a szervezők. Bárki, bármikor becsatlakozhat, de a versenyben csak azok vesznek részt, akik végig táncolják a 12 órán át tartó programot, amelyet Grecsó Zoltán vezet. Az a páros, aki az elejétől a végéig, szabályokat betartva a táncparketten ropja, 100 000 forintot vihet haza!

A Freeszemle idén Xantus János előtt tiszteleg. A Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, egyetemi tanár idén lenne 70 éves. Munkásságáról vetítéssel, koncerttel és szakmai beszélgetéssel emlékeznek meg. Xantus János Eszkimó asszony fázik című filmje mellett a vetítések kínálatában Ragályi Elemér Kukoricasziget című alkotása, valamint Enyedi Ildikó és Pálfi György egykori vizsgafilmje is megtalálható.

Részletes program és jegyvásárlás itt.

A Freeszemle a Freeszfe művészeti kommunikáció osztályának a vizsgamunkája, minden
feladatot a hallgatók végeznek.

(a Freeszfe Egyesület közleménye)

Címkék

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat