Őszi sanzon

Színes filmdráma, 115 perc, 2023

A sikeres párizsi színész, Mathieu hamarosan betölti az ötvenet. Alice, a negyvenes zongoratanárnő egy kis nyugat-franciaországi tengerparti üdülőhelyen él. Ők ketten több mint egy évtizede szerelmesek voltak egymásba, majd szétváltak útjaik.

Godzilla x Kong: Az új birodalom

Színes akciófilm, sci-fi, 114 perc, 2024

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is…

Én vagyok a kapitány

Színes filmdráma, kalandfilm, 121 perc, 2023

Két szenegáli fiatalember Dakarból Európába vezető viszontagságos útját követhetjük végig.

Coup de chance

Színes bűnügyi, romantikus, vígjáték, 93 perc, 2023

Két fiatal összejön, a végeredmény házasságtörés, majd bűntény.

A boldogság ügynöke

Színes dokumentumfilm, 94 perc, 2024

Amber, a bhutáni kormány ügynöke a Himaláját járja, hogy felmérje, mitől boldogok ott az emberek. Magányos hegyi útja során a beteljesülést keresi.

Központi pályaudvar

Színes filmdráma, 110 perc, 1998

Az állandóan nyüzsgő Rio De Janeiró-i főpályaudvar egyik zugában Dora, a nyugdíjas tanárnő pénzért levelet ír az átutazó írástudatlanoknak

Flór asszony és két férje

Színes vígjáték, 110 perc, 1976

A negyvenes években a bahiai karnevál alatt egy kisvárosban a híres nőfaló és szerencsejátékos Vadinho belehal a tivornyázásba. Gyönyörű, érzéki özvegye mélyen gyászolja: visszaemlékezéseiben megelevenedik a múlt.

Isten és Ördög a Nap földjén

Színes filmdráma, kalandfilm, western, 120 perc, 1964

Manuel, a marhahajcsár és felesége, Rosa keresik a szabadulást nyomorúságos életükből. Szerencsétlen bolyongásuk során a brazil történelem három alakjával találkoznak össze, akikhez számos mítosz és történet kapcsolódik.

Terra em Transe

Színes filmdráma, 111 perc, 1967

Mit tehet egy újságíró-művész, ha népe sorsának jobbra fordítása érdekében politikusokkal kell paktálnia, miközben minden erőfeszítése ellenére folyton fennakad a politikai játszmák hálóján, s úgy érzi, csak játékszer a hatalmasok kezében?

Vidas Secas

Színes filmdráma, 103 perc, 1963

Egy mélyszegénységben élő család története, amint a jobb élet reményében vándorolnak.

Szűrő
Műfajok
Kiemelt kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat