Tévéfilm

A helység kalapácsa

Színes tévéfilm, vígjáték, zenés, 55 perc, 2023

Fejenagy, a helybéli kovács mise után arra riad fel a templomban, hogy bezárták. Miután hosszas vívódás után sikeresen lemászik a harangtoronyból, és így kijut a templomból, máris rohan szerelméhez, a falu egyetlen kocsmájának gazdasszonyához, a szép Szemérmetes Erzsókhoz, ám legnagyobb megdöbbenésére arra érkezik, hogy a helybéli lágyszívű Kántor épp szerelmet vall Erzsóknak.

Ida regénye

Színes romantikus, tévéfilm, vígjáték, 80 perc, 2022

A népszerű Gárdonyi-regény adaptációja.

Uprooted - The Olympic Tribe

Színes dokumentumfilm, tévéfilm, 54 perc, 2021

A film egy borneói őslakos közösség, Long Isun három tagját, három fivért kísér végig az erdőkből kivágott fák útján, és bemutatja, hogy hogyan lesz az őslakosoktól ellopott erdőkből olimpiai stadion.

Akik maradtak

Színes filmdráma, tévéfilm, 83 perc, 2019

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

Ábel a rengetegben

Színes vígjáték, filmdráma, tévéfilm, 108 perc, 1994

A film helyszíne Erdély az 1920-as években, amely terület az első világháborút követő békeegyezmények alapján ekkor már Romániához tartozik. Ábel, a főhős, egy leleményes tizenéves fiú, akinek szegénységük miatt el kell szakadnia otthonától, szüleitől. Édesapja kíséri el őt a havasokba, ahol a szomszéd város bankjának tulajdonában lévő erdő őreként a kitermelt t [...]

A Sátán fattya

Színes filmdráma, történelmi, háborús, tévéfilm, 2017

Nagy Zoltán Mihály regényének filmváltozata a kárpátaljai magyarok szojvet fogságáról és annak eredményeiről.

Szürke senkik

Színes filmdráma, háborús, tévéfilm, 2016

Az első világháború utolsó évében járunk, az olasz fronton. Egy különleges alakulat azt a parancsot kapja, hogy semmisítse meg az ellenség egyik kulcsfontosságú postagalamb támaszpontját. A csapat menetelés során a zöldfülű Döme szembesül a háború kegyetlenségeivel és az élet mulandóságával, s bizony ő sem kerülheti el, hogy a célhoz közeledve átessen azon a bizonyos tűzkeresztségen.

A Deadly Adoption

Színes filmdráma, thriller, tévéfilm, 84 perc, 2015

Egy sikeres pár befogad egy terhes nőt, abban a reményben, hogy örökbe fogadhatjáj a gyereket.

Hivatal

Színes filmdráma, tévéfilm, 52 perc, 2014

A Hivatal című film egy elképzelt bevándorlási hivatal ügyfélszolgálatának mindennapjairól szól. Főszereplője Anna, a fiatal ügyfélszolgálatis munkatárs, akihez nap mint nap számtalan nemzet hazánkban letelepedni vagy itt élni kívánó tagja érkezik ügyes-bajos dolgaival. Anna napi rutinján keresztül belelátunk a hivatalba érkező bevándorlók személyes, időnként vicces, máskor elgondolkodtató vagy mélyen megrázó történeteibe, mik [...]

Karácsonyi varázslat

Színes fantasy, tévéfilm, 70 perc, 2000

A 16 éves Panni rajongásig szereti édesapját, aki az utóbbi időben egyre idegesebb és kimerültebb. A kislányt rettenetesen megviseli, amikor apja karácsony előtt elhagyja őket. Panni nem akar beletörődni ebbe és elhatározza, hogy barátai segítségével közbelép.

Szűrő
Műfajok
Kiemelt kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat