Címke: liza, a rókatündér

Magyar fókusz a Fantasportón

2024. március 1. – írta

A ma 44. alkalommal elkezdődő portugál filmfesztivál külön programot szentel a magyar filmművészetnek, az Átjáróházat és a Mellékszereplőket pedig versenybe válogatták.

Hét magyar film Cottbusban

2015. november 2. – írta

A holnap kezdődő, németországi filmfesztiválon versenyez a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége, és van a programban többek közt Szabó István-film és magyar gyerekfilm is.

Kezdődik a palicsi filmfesztivál

2015. július 17. – írta

Roy Andersson nyitja meg szombaton az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját Palicson, amelyen több mint 90 filmet mutatnak be 9 kategóriában július 18. és 24. között.

Seattle-ben nyert a Liza

2015. június 8. – írta

Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után Amerikában is díjazták Ujj Mészáros Károly első mozifilmjét a Liza, a rókatündért.

Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza

2015. május 1. – írta

Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és csütörtökre virradóra átlépte a 100 000-es álomhatárt. Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142 000) és a Megdönteni Hajnal Tímeát (105 000) után.

„A nevetést nem lehet hazudni” – Interjú Hegedűs Bálinttal

2015. április 3. – írta

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb magyar filmjét, a Liza, a rókatündért írta Ujj Mészáros Károllyal, de besegített a Parkolóba és A legyőzhetetlenek raftingtúrás kalandfilmjébe is. Saját könyve a méltatlanul keveset emlegetett Utolsó órák, valamint a Mázli még 2008-ból. Alapított már forgatókönyv konzultációs céget, írt Barátok köztöt és Hacktiont, tanított az ELTE-n, jelenleg pedig a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója. Hegedűs Bálinttal saját filmjeiről és a forgatókönyvírás magyarországi helyzetéről beszélgettünk.

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat