Celluloid Workshop

Celluloid Workshop

A 2008. őszén tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Celluloid Workshop népszerű rendezvény, amelyen akár bárki negyedórás kisjátékfilm forgatókönyve megvalósulhat professzionális technikával, és ahol a forgatási munkálatokban minden érdeklődő részt vehet. A különleges egy hetes program a miskolci V. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

Jelentkezni lehet 2008. július 25-ig egy 6-12 perces kisfilm irodalmi forgatókönyvével/treat-mentjével (cell@mail.datanet.hu), az önéletrajzzal (egyetlen feltétel, hogy legyen valamilyen korábban készült kisfilmje a jelentkezőnek) és legalább három segítő (stábtag, színész) megjelölésével.

Két fordulóban független zsűri bírálja el a beérkezett munkákat. 2008. július 30-án kihirdetik az első forduló győzteseit - tőlük a könyvek kidolgozott technikai forgatókönyvének beadását várják majd egy hónap múlva. A végső döntés 2008. augusztus 22-én várható. A fő szempont végig az ötlet értéke és megvalósíthatósága. Négy kisjátékfilm kap majd zöld utat.

Minden nyertes komplett technikát kap: a Kodak támogatásával 36 percnyi 16mm-es vagy 35mm-es színes filmnyersanyagot (a nyersanyagról a zsűri dönt), Arriflex filmkamerát (segédoperatőrrel), 2 nap forgatási időt egy szabadon választott miskolci helyszínen; mobil világítási, kameramozgatási és hangfelvételi technikát (hangtechnikussal); valamint a laborálást követően két nap utómunka időt egy nonlineáris számítógépes vágóasztalon (vágó segítségével).

A négy nyertes pályázó és munkatársai egy hétre leköltöznek Miskolcra (szállást önköltségen tudunk biztosítani); a rendező a szeptember 16-i technikai előadásokat követő nyitóvetítésen valamelyik - vagy akár egyetlen - filmjét mutatja be a közönségnek, a hetedik napon, a záróesten pedig a pályázaton nyertes, a Celluloid Workshopon megvalósult filmjét.

Szervezők

Celluloid Műhely, a Szemtől Szembe '99 Alapítvány, a Cell Media és a Mark Produkció

Celluloid Workshop

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat