életREklám 2010: 20 év szabadság!?

életREklám 2010: 20 év szabadság!?

Honlap

Az idei évtől már online is nevezhető alkotásokat 3 országban (Csehország, Magyarország, Szlovákia) külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni. A magyar zsűriben többek között ezúttal is részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a pozsonyi döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást. Az így döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal 3000 eurós fődíj a jutalma.

Az esemény főtámogatója minden résztvevő országban az Open Society Found, támogatója az International Visegrad Fund, magyar partnerei pedig ezúttal is a Duna TV, a Film.hu, a Daazo, újonnan csatlakozott az Origo, a Funzine, az ASIFA HUNGARY, az ARC valamint a Magyar Köztársaság Pozsonyi Kulturális Intézete.

A szervezők továbbra is arra törekednek, hogy az alkotások minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd, és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldik „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD fesztiváljain való részvételre, valamint szerepeltetik őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon.

Versenyfeltételek:

 1. a versenyfilm hossza 1 perc lehet,
 2. kérik, hogy figyelmesen olvasd el és pontosan töltsd ki a jelentkezési lapot, melyet a filmmel együtt küld el legkésőbb 2010 március 15-ig a következő címre: BUSHO FILM FESTIVAL, GOMBOLYAG ALAPÍTVÁNY, 1141-BUDAPEST, SZUGLÓ U. 83. vagy töltsd fel online a: http://daazo.com/lifead weboldalon!
 3. technikai paraméterek: 720x576 DV.PAL 48kHz 16bit stereo
 4. minden filmet angol felirattal kell ellátni (beégetett, nem választható)!
 5. a filmek műfaja szabadon választott: komédia, dráma, akció, musical, horror, thriller stb.
 6. a filmek kategóriája szabadon választott: fikció, animáció, dokumentum, kísérleti stb.
 7. a film nem tartalmazhat trágár kifejezéseket és az emberi jogokat sértő tartalmat,
 8. a film nem tartalmazhat szerzői jogot sértő zenei betéteket.Az alkotó minden esetben egy személyben felel a felhasznált tartalmak jogtisztaságáért,
 9. egy alkotó maximum 3 filmmel jelentkezhet,
 10. a filmeket szakmai zsűri értékeli, melynek összetételét később hozzák nyilvánosságra!
 11. díjak a budapesti döntőn: 1. hely: 1 000 USD / 2. hely: 600 USD / 3. hely: 400 USD
 12. díjak a nemzetközi nagydöntőn: 1. hely: 3 000 EUR / 2. hely: 1 000 EUR / 3. hely: 500 EUR

Minden országban levetítésre kerül a helyi zsűri által legjobbnak vélt 30 alkotás. A végső döntés, hivatalos eredményhirdetés pedig 2009. március 25. – Pozsony. Magyarországon az összes beérkező filmet levetítik a 6. BuSho fesztiválon szeptemberben!

életREklám 2010: 20 év szabadság!?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat