Dunatáj Alapítvány

Dunatáj Alapítvány

Filmjei a Filmtetten

A Sátán fattya

Színes filmdráma, történelmi, háborús, tévéfilm, 2017
Gyártó

Nagy Zoltán Mihály regényének filmváltozata a kárpátaljai magyarok szojvet fogságáról és annak eredményeiről.

Elolvasom a kritikát

Bárányfelhők

Színes dokumentumfilm, 46 perc, 2011
Gyártó

Egy tízéves fiú, Tomi szemével látjuk a szatmár-erdőháti világot napról-napra, színről színre. Látszatra nem történik semmi, csak Tomi éli az életét.

Szekondlájf

Színes dokumentumfilm, 53 perc, 2011
Gyártó

Morricone, Bill Gates és Tarantino Pilisszentivánra tévedt... Az egész élet nem egy szürrealitás? Olyan világot alkot, amilyen programot betöltesz hús-vér szereplőkkel. Az élet egy piszok kemény játék, csak jó a grafikája.

Az Óperenciás tengeren is túl

Színes dokumentumfilm, 73 perc, 2010
Gyártó

Egy gyímesi lány Ausztráliában: két egymástól mérhetetlen távolságra lévő kultúra metszéspontjában.

Világló éjszaka

Színes dokumentumfilm, 40 perc, 2010
Gyártó

Egy világtalan aggastyán életét teljesen betölti a keresztény hit fénye, amelyben minden létező a maga biztos, örök helyére kerül.

Három hazában hontalan

Színes , 49 perc, 2010
Gyártó

Nagy István bebarangolta és megfestette a Magyar Királyság tájait. Ehhez azonban három országban kellett élnie. A nyughatatlan, vándor festő mégis meghatározó alakja lett a XX. század magyar és román képzőművészetének. Ennek ellenére elszegényedve halt meg egy kölcsönkapott házban, Baján.

Fotográfiák

Színes , 84 perc, 2010
Gyártó

A Hazatérő képek című dokumentumfilm rendezője meghalt, mielőtt befejezte volna nagyszabású, az erdélyi népzene a hetvenes évektől számítható reneszánszának történetéről forgatott filmjének második részét. A leforgatott anyagot Domokos János szerkesztette filmmé, megérezve, hogy páratlan anyag maradt a Dunatáj Alapítvány birtokában. A Fotográfiák azonban már egyértelműen a búcsú pillanatait rögz [...]

Gyimesi borbély

Színes , 47 perc, 2009
Gyártó

Bilibók Péter pici borbélyműhelyében ott lakozik az egész gyimesi világ. Pedig csak a környékbeli erdőlők, gáterosok, juhászok, bácsok, gazdálkodók, és tanítók, földönfutú és maffiózók, csángómagyarok és románok és románok és még ki tudja, hányféle ember jár ide, beleértve természetesen a közeli csendőrőrs parancsnokát és legénységét [...]

A falon túl

Színes és fekete-fehér , 78 perc, 2009
Gyártó

A sepsiszentgyörgyi cigányok 1988-89-ben költöztek vissza az Őrkő telepre. A velük szemben lévő két tömbházban élő magyarok csaknem kétméteres fallal próbálták megvédeni magukat tőlük. A rendező 1997 - 2009 között végzett szociálantropológiai kutatásaira épülő alkotás a telepiek életének bemutatása (lóvásár, fagyűjtés, házfestés, építkezés, virrasztás, munkakeresés) mellett teret [...]

Égiek és földiek

Színes , 60 perc, 2009
Gyártó

"Beleszerettem egy ezeréves erdélyi falu nehéz életébe, a sok vihart megszenvedett közösség kemény küzdelmébe, nagyszerű emberek hitébe, szorgalmába, vállalkozó kedvébe…"

Dunatáj Alapítvány

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat