Kaptár Dokumentumfilm-szemle

Kaptár Dokumentumfilm-szemle

Helyszín
Románia
Időpont
2022. október 7. – 2022. október 16.
Nevezési határidő
2022. június 25.

„Hargita és Kovászna megye kisebb-nagyobb közösségei idén újra láthatják a dokumentumfilmkészítők legújabb alkotásait. Az elmúlt években sok közösségi alkalomhoz adtak apropót ezen filmek, ezúttal is fontosnak tartjuk, hogy a Kaptár dokumentumfilm-szemle keretében olyan helyekre jussanak el a beérkezett alkotások, ahová kevésbé érnek el a hazai filmfesztiválok, mozik. A vidéki művelődésszervezők a benevezett filmek listájáról választhatják ki a kívánt film(ek)et, majd megfelelő vetítővel, hangosítással játsszák le azokat” – áll a regionális jellegű dokumentumfilm-fesztivál 2022-es felhívásában. 

A szervezők legalább 15, legfeljebb 100 perces, 2010 után, Romániában készült filmeket várnak online nevezés útján (az adatlap elérhető itt, egyéb anyagokat a cultcovasna@gmail.com címre, óriásfájlküldővel kell eljuttatni hozzájuk). Minden pályázó legfeljebb három, korábban nem nevezett alkotással indulhat a versenyben. Tartalmi megkötés nincs.

A díjátadóra a fesztivál utolsó napján kerül sor. A díjak 2022-ben:

  • I. díj: 3000 lej,
  • II. díj: 2000 lej
  • III. díj: 1000 lej.
  • Különdíj: a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy 2000 lej értékű különdíjat ajánl fel. A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után a Román Televízió Magyar Adása lehetőség szerint műsorra tűzi.

Az esemény szervezője Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, társszervező a Hargita Megyei Kulturális Központ, partnerek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

Kaptár Dokumentumfilm-szemle

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat