Zakariás Ágota

Zakariás Ágota

Írásai a Filmtetten (41)

Fahrtsín, cigaretták, csöndfelvétel – Bakó Kincső filmjének forgatásáról

2010. augusztus 15.

A kritikusok hétfőn „szabadnapot” kaptak, hogy még többet dolgozhassanak. A közösségi terem néha már kényszerűen kényelmesnek érzett székeitől elszakadva Bakó Kincső és Oláh-Badi Levente forgatásaiba próbáltak észrevétlenül beépülni, statisztaként, szervezőként, segítőként vagy egyszerű szemlélőként – nem titkoltan abból a célból, hogy belelássanak mindabba, aminek gyakran csak a végeredményével szembesülnek.

Kóstolás, nem jóllakás – Beszélgetés Pálffy Tibor színésszel

2010. augusztus 15.

„Ennek a munkának talán a legnehezebb része a csapattagok kiválasztása. Van egy keret, amit ugyebár nem lehet átlépni. A jelentkezések alapján végül hét személyt választottam ki, akiknek a munkáját többnyire már ismertem. Arra emlékszem, hogy nagyon gyorsan döntöttem.”

LOADING… – Az animációs csoport műhelymunkájáról

2010. augusztus 15.

Talán a legkevésbé látható csoport az animációsoké volt: már az első napokban elvonultak a Hatos Villa manzárdjába, ahol a pokoli hőségben kezdtek neki a munkának. Hozzáállásuk komolyságát jelzi, hogy csak a negyedik napon vették észre: nemcsak a kintről beszűrődő hőség, hanem a működő fűtőtestek is „nehezítik haladásukat”.

Tíz nap a Rózsaszín Teremben – A filmkritikusokról

2010. augusztus 15.

A filmkritikus csoport tagjai nemcsak a filmek, hanem a tábor „kritizálását” is magukra vállalták, így most a saját szavaikkal mesélnek magukról, és arról, hogy hogyan kerültek a Filmtett–Duna Műhely Alkotótábor filmkritikusi csoportjába.

Kedves Irén! – Ismét beszámoló a IX. Filmtett–Duna Műhely Alkotótáborból

2010. augusztus 13.

Ne haragudj, hogy nem írtam gyakrabban, de az idő úgy repült, mint a legyek, ahogy mifelénk mondani szokták. És való igaz, a térerő is akadozik (anyáék, bocs!). Csak kapkodom a fejem, Irén, annyira összesűrűsödtek itt a dolgok! Az az igazság, hogy két napja nem aludtam, de itt mindenki tüsténkedik, hogy mindent befejezzünk a ma esti vetítésig.

Kedves Irén! – Beszámoló a IX. Filmtett–Duna Műhely Alkotótáborból

2010. augusztus 9.

Szívélyes üdvözletem küldöm a vadregényes Homoródfürdőről. Amint írom e sorokat, susognak a fenyvesek és zúg a kis patak. Most biztos azon tűnődsz, hogy mit keresek itt. Nos, drága Irén, úgy döntöttem, hogy 2010 nyarán feltárom a kreatív oldalam, és részt veszek a Filmtett – Duna Műhely Alkotótáborában.

Ha tombol a szenvedély... – Mick Davis: Modigliani

2005. szeptember 15.

A Modigliani is azokhoz a művészfilmekhez (művészek életrajzi filmjei) sorolható, amelyek a romantikából átörökített kliséinket fejlesztik tovább, ahol a művész kicsapongó, önpusztító, minden társadalmi normára fittyet hány, mivel más szabályok érvényesek rá, őrülete pedig mítosszá avatódik.

Zakariás Ágota

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat