Horváth Miklós

Horváth Miklós

1977-ben születtem Budapesten, 2000-ben kezdtem el a filmkészítés gyakorlati oldalával is foglalkozni. Több kisfilmben, reklámban és dokumentumfilmben vettem részt asszisztensként. 2005-ben beválogatták a kisfilmemet a Berlinale Talent Campus programjában a „Shoot Goals! Shoot Movies” pályázatra.

A filmeken kívül további szenvedélyeim a zene, a képregény, és a képzőművészet. Az új dolgok folyamatos keresésén felül pedig igyekszem minden általam nem ismert dolgot bepótolni.

Írásai a Filmtetten (6)

Vitatható pillanatképek – Beszélgetés Nick Jamesszel, a Sight & Sound főszerkesztőjével

2010. április 26.

A Titanic Fesztivál zsűrijének idei elnöke, Nick James a brit Sight & Sound főszerkesztője. Lapja, az egyik legmeghatározóbb európai filmes magazin, nem zárkózik el az ellenvéleményektől sem: az utolsó oldalon rendszeresen közli az olvasók kiigazításait, vagy eltérő véleményét egy témával kapcsolatban. James nyitott embernek mutatta magát, aki kellő műveltséggel és humorral nyilatkozik a film és a kritika világáról.

Minden filmesben lakik egy filmológus – Beszélgetés Margitházi Bejával, a filmológus csoport vezetőjével

2009. augusztus 7.

A filmológus csoport minden táborban egy kicsit titokzatos. Tagjai olykor hunyorogva bújnak elő egy sötét teremből, vetítésről, máskor lázasan rohangálnak és rámenősen követelnek interjúkat a csoportvezetőktől, gyakran látni őket élénken beszélgetni egy asztal körül vagy a fűben, de többnyire a forgatásokon is hasznossá teszik magukat. A csoport régi-új vezetőjét, Margitházi Beját faggattuk a két hete lezárult közös munkáról.

Reális álmok – Beszélgetés Erdélyi Dániel rendezővel

2009. augusztus 6.

Erdélyi Dániel a Simó-osztály tagjaként egyike volt azoknak, akik nagyjátékfilmben bizonyíthatták szakmai tudásukat. Ez volt az Előre!, amivel sokunk gyerekkorát hozta újra vissza. Számos magyar film asszisztenseként dolgozott,  legújabb rövidfilmjét (411-Z) több fesztiválra is meghívtak. Idén először vezette a rendezők csoportját a Filmtett−Duna Műhely táborban.

Az élő, tárgyasult film – Beszélgetés Völler Ágnes vágóval

2009. augusztus 6.

Már az első tábori napomon rabul ejtett Ági odaadása mind az emberek, mind a szakmája iránt. Számos kis- és nagyjátékfilm vágója (pl. Egyetleneim, Madárszabadító, felhő, szél), idén először vett részt a táborban. Számára minden tábori feladat és probléma egyenrangú volt. Nem is sikerült a tábor végéig szóra bírnom, így pár nappal később egy kávéházban ültem le vele.

Horváth Miklós

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat