IV. Hét Domb Filmfesztivál

IV. Hét Domb Filmfesztivál

Nevezési határidő
2020. július 15.

A Hét Domb Filmfesztivál  a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvény.

A szervezők célja a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása, valamint az alkotók szakmai megmérettetése, vitafórumok és értékelő megbeszélések a zsűri tagjaival. A fesztivál a zsűri által ítélt legjobb filmek alkotóit díjazásban részesíti.

A fesztiválról

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel a IV. Hét Domb Filmfesztivál alternatív megoldásokkal készül a megrendezésre.

Ha a vészhelyzet feloldásra kerül akkor a vetítések az eddig megszokott módon a Komlói Színház – és Hangversenyteremben lesznek. E mellett  - újításként is - online-ként, élőben is láthatja a kiemelkedőbb filmeket a közönség.

Amennyiben a korlátozások nem kerülnek feloldásra a filmfesztivál idejéig, vagy újra bevezetésre kerülnének, abban az esetben csak az online vetítések lesznek megtartva.

Az előzsűrizés befejezése után a döntős filmek – hozzájárulás esetén – online is megtekinthetőek lesznek, ahol a közönség leadhatja szavazatait, ami alapján a IV. Hét Domb Filmfesztiválon első alkalommal közönségdíj is kiosztásra kerül. 

A pályázók hét kategóriában mérethetik meg alkotásaikat. Hat felnőtt és egy diák kategóriát indított a rendezőbizottság. A zsűri tagjai hazai szaktekintélyek, nemzetközileg is elismert filmesek. A IV. Hét Domb Filmfesztivál díjátadójára 2020. október 10-én (szombaton) 14 órakor kerül sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben.

A Hét Domb Filmfesztivál nevezhető kategóriái: 

  • ismeretterjesztő- és természetfilm
  • animáció
  • dokumentumfilm
  • kisjátékfilm
  • nagyjátékfilm
  • egyéb (klip, reklám, promóció, filmelőzetes)
  • diákfilm

A jelentkezés menete: 

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni.

A fesztiválra a nevezés ingyenes!

Az online jelentkezési lap a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon érhető el. 

A nevezési határidő 2020. július 15. 24 óra

 
IV. Hét Domb Filmfesztivál

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat