6. Magyar Speciális Független Filmszemle

6. Magyar Speciális Független Filmszemle

Nevezési határidő
2020. szeptember 21.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel filmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotók számára

A pályázat célja

A pályázatnak kettős célja van: egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak. Másrészt minden olyan alkotót várnak a szervezők, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.

A pályázaton nyertes alkotásoknak a díjakat a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület őszi filmszemléjén 2020. november 18-án adják át.

Pályázhatnak

Pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók), autizmussal élő alkotók, szociális ágazatban dolgozók és érintettek, függetlenfilmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti.

 A pályázat tartalma

Téma megkötése nélkül lehet nevezni bármilyen filmmel, pl.: fikciós filmek, játékfilmek, dokumentum és portréfilmek, animációs filmek, módszertani és PR filmek. A nevezett filmeknél megkötés, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához, és ne haladják meg az egy órás játékidőt.

Pályázott alkotás beküldése

Online az entry@msmke.net címre, fájlmegosztó használatával (wetransfer, google drive, stb.).

Beküldési formátum kizárólag mpeg2, mpeg4 kiterjesztésben, maximum 2GB méretig.

Nevezési határidő: 2020. szeptember 21.

A Filmszemle helye: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. ker. Eötvös u. 10.

A Filmszemle ideje: 2020. november 17-18.

 

 

6. Magyar Speciális Független Filmszemle

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat