Risográfiai workshop a BABtérben

Risográfiai workshop a BABtérben

Nevezési határidő
2022. július 6.

A Primanima Print House és a Manifeszt Egyesület nyári risográfiai workshopot hirdet fiatal alkotók, grafikusok, képregénytervezők és animációsfilmesek számára. A workshop során a résztvevők megismerhetik a risográfiai nyomtatás technikáját és elkészíthetik sokszorosított nyomataikat, amelyek lehetnek A3-as művészi printek, képregények, fanzinok.

A risográfia a sokszorosított grafikai eljárások közé tartozik, a linómetszetekkel vagy szitanyomatokkal egyenértékű művészi nyomatok készítésére alkalmas technológia. A riso főleg a fiatal grafikusművészek kedvence lett, mivel az eljárás egyesíti a hagyományos grafikai eljárások szépségét a korszerű digitális képalkotással.

A workshop rövid elméleti bevezetővel kezdődik, a résztvevők betekintést nyernek többféle grafikai eljárásba, megismerhetik ezek művészettörténeti előzményeit és az animációs filmtörténet kapcsolódó alkotásait is megnézhetik. A tervezési feladatok megvalósítása művésztanárok mentorálásával zajlik. A végeredmény nyomat, képregény és fanzin lesz, amelyet a workshopra bejutó pályázók a Primanima Print House eszközeivel készíthetnek el. 

A foglalkozásokat Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, a BABtér művészeti vezetője tartja és a workshop mentora Keresztes Dóra grafikusművész és animációsfilm-rendező, 2021-ben Prima Primissima díjjal kitüntetett képzőművész lesz.

A workshop célja a risográf technika népszerűsítése, valamint  fiatal tehetségek felkutatása és oktatása. A workshopra 10 olyan 16-30 év közötti művészeti hallgatót, grafikust, képregénytervezők és animációsfimest várnak, akik a risográfia eszközével és kifejezésmódjával szeretnék megmutatni gondolataikat, elképzeléseiket, és workshop teljes idején részt tudnak venni az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon. A workshopon elkészült munkákat a 10. Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál keretén belül állítják ki vagy vetítik le.

MIKOR ÉS HOL?

Időpont: 2022. augusztus 1–4. (minden nap 9 és 17 óra között)
Helyszín: BABtér, Budaörs

ALAPINFORMÁCIÓK

Létszám: 10 fő
Javasolt korosztály: 16-30 éves életkor

A jelentkezéshez szakmai önéletrajz, profólió vagy showreel, illetve motivációs levél szükséges, a pályázati anyagot a risofriendship@gmail.com címre lehet küldeni. Kérdés, érdeklődés esetén szintén ezen a címen lehet keresni a szervezőket. 

Jelentkezési határidő: július 6.
Értesítés a pályázat eredményéről: július 15.

Risográfiai workshop a BABtérben

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat