Budapest Film Academy – virusvideó pályázat

Budapest Film Academy – virusvideó pályázat

A pályázat kiírója

A Budapest Film Academy (BFA) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésében 2011 szeptemberétől filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia indul.

Pályázati kiírás

A pályázat során a Budapest Film Academy olyan, lehetőleg angol nyelvű (vagy angol felirattal ellátott), rövid (maximum 1-3 perces) kreatív videókat vár pályázóitól, melyek hatékonyan képesek vírusvideóként terjedni az interneten a Budapest Film Academy népszerűsítésének céljával.

Műfaji, vagy formai megkötés nincs, a pályamű egyetlen kitétele, hogy minél ötletesebb, szellemesebb és emlékezetesebb legyen, így nézőit is arra sarkallja, hogy minél többször megosszák, így terjesszék az iskola hírét.

Díjak

A pályázat fődija egy 200.000Ft értékű, a nyertes érdeklődésének leginkább megfelelő, szabadon választott (író-rendező, színész, producer, operatőr-vágó-hangmérnök) filmkészítő kurzus, valamint egy szintén gyakorlati megközelítésű filmelemző kurzus is a Budapest Film Academy / ELTE képzésében.

A fődíjat adott esetben többen is elnyerhetik, amennyiben több valóban kiemelkedő alkotás születik.

A Budapest Film Academy ezenkívül online kampányának részeként széleskörű nyilvánosságot nyújt a legjobb öt kisfilm számára, valamint egy közös vetítést is szervez a filmekből az ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készitőit.

Beküldés

Az elkészült filmeket a pályázóknak maguknak kell feltölteniük Youtube-ra, majd a feltöltött videó linkjét elküldeni a Budapest Film Academy e-mail címére (contest@budapestfilmacademy.com) „Budapest Film Academy reklámfilm pályázat” tárggyal.

Beküldési határidő: 2011. szeptember 14.

További feltételek

A beküldött videókra vonatkozó elsődleges elvárás, hogy olyan igazán eredeti, emlékezetes ötletre épüljenek, mely kifejező, azonnal megragadja nézőinek figyelmét, s vírusvideóként megosztásra sarkall. Bár előny a profi technikai megvalósítás, a legfontosabb mégis az ötlet eredetisége, szellemessége, a Budapest Film Academy ugyanis elsősorban nem a pályázó technikai és szakmai felkészültségére, hanem kreativitására kíváncsi.

Technikai megkötés a feltöltött videók esetében nincs. A HD-minőség előny, de nem elvárás.

Kérik azonban, hogy a pályázók őrizzék meg eredeti, nagyfelbontású (AVI, MOV, DVD, DIVX formátumú) videófájljaikat is, mivel a legjobb ötbe került mű terjesztéséhez ezekre szükségünk lesz! Erről az eredményhirdetést követően e-mailben értesítenek minden érintettet.

Egy pályázó akár több pályaművel is nevezhet.

A pályázat mindenki számára nyitott, kezdő és profi filmkészítők egyaránt nevezhetnek.

Elbírálás

A beküldött filmeket a Budapest Film Academy (a fentebb megjelölt követelmények mentén) előzetesen szűri, majd a kisfilmeket honlapján (http://www.budapestfilmacademy.com) is közzéteszi, hogy végül a weblapon elérhető közönségszavazás keretén belül dőljön el, mely kisfilm a legjobb.

További információ:

email: contest@budapestfilmacademy.com

Budapest Film Academy – virusvideó pályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat