Cannes-i műhelymunka

Cannes-i műhelymunka

Szeptember 15-ig pályázhatnak fiatal filmkészítők a Cannes-i Filmfesztivál által szervezett Résidence programjára, melyet 2009. március 2–július 15. között rendeznek meg Párizsban.

A Cannes-i Filmfesztivál által szervezett műhelymunka keretei között tehetséges ifjú filmkészítők kapnak szakmai támogatást első vagy második egészestés filmtervük megvalósításában.

A Résidence 4 és fél hónapos programja eszmei és gyakorlati támogatást egyaránt nyújt a hat kiválasztott résztvevőnek. A csoportos programok keretében a szakma nagyjai osztják meg tapasztalataikat a fiatalokkal. Rendezőkkel, producerekkel, forgalmazókkal, technikai munkatársakkal, valamint kritikusokkal találkozhatnak az ifjak szemináriumokon és találkozókon. Az önálló program ezzel szemben a forgatókönyvvel kapcsolatos munkálatokra összpontosít.

Magyar filmesek a „Rezidencián″:
Iványi Marcell 2000-ben, a Résidence alapításának évében vett részt a rangos szakmai fórumon, a 2003. októberben kezdődő programsorozat résztvevői közé, pedig Mundruczó Kornélt választották be.

Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 15.
A zsűri döntése: 2008. december 9.

Cannes-i műhelymunka

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat