8. Verzió DocLab nemzetközi workshop

8. Verzió DocLab nemzetközi workshop

Nevezési határidő
2023. szeptember 13.

A workshop a 20. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretében zajlik Budapesten, november 21. és 25. között, fókuszában a történetfejlesztés és a vágás áll. A résztvevők nemzetközi mentorok útmutatásával dolgozhatnak dokumentumfilmes projektjük cselekményén, és a workshop végén egy fesztiválkurátorokból, forgalmazókból és producerekből álló közönségnek mutathatják be az újonnan vágott fesztiválelőzetesüket vagy filmjelenetüket.

A workshop célja, hogy segítse az alkotókat a projektetekben rejlő művészi és filmes potenciál elérésében. 

A műhely a dokumentumfilm-készítés iránt érdeklődő kezdő és gyakorló filmesek számára egyaránt lehetőséget nyújt, szervezői mindenféle tapasztalatot és hátteret szívesen látnak. Középhosszú vagy egészestés filmnek tervezett, gyártási fázisban lévő projektekkel lehet pályázni. Olyan projekteket várnak, amelyek 50–80%-ban készen vannak, már rendelkeznek forgatott anyaggal, de olyanokat is elfogadnak, amelyeknek a forgatása még tart. 

A workshop mentorai: Lemhényi Réka (HU), Michael Seeber (A) és Tue Steen Müller (DK).

A workshopon való részvétel ingyenes, és a fesztivál teljes időtartartamára akkreditációt biztosít.

A jelentkezés részletei és a teljes felhívás elérhető a Verzió honlapján.

Társadalmi, politikai és emberi jogi kérdések iránt elkötelezett dokumentumfilmesek, kreatív szakemberek jelentkezhetnek, projektenként max. ketten. Egyiküknek rendelkeznie kell a szükséges vágási készségekkel. A rendezők is lehetnek projektjeik vágói.

8. Verzió DocLab nemzetközi workshop

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat