Magyar – román filmtervek fóruma

Magyar – román filmtervek fóruma

Az Erdélyi Magyar Filmszövetség, a Sapientia EMTE és a Babes – Bolyai Tudományegyetem filmes szaka idén októberben filmterv fórumot szervez, műfaji és hosszbeli megkötöttség nélkül.

A fórum fő céljai, hogy a fiatal filmesek producereket találjanak filmterveikhez, illetve, hogy elősegítse a román – magyar filmes koprodukciók kialakulását.  

A fórumon a filmtervek romániai és magyarországi producerek előtt kerülnek bemutatásra. Az alkotók a plénum előtt csak angolul adhatják elő filmterveiket. A bemutatásra kiválasztott filmtervek alkotói, a fórumot megelőzően háromnapos képzésen vesznek részt, amelyen nemzetközi pitching fórumos tapasztalattal rendelkező szakemberek készítik fel őket filmterveik bemutatására.

Pályázni lehet rövid, vagy egészestés játékfilm, rövid vagy egészestés dokumentumfilm, illetve animációs és kísérleti filmtervvel. A pályázáshoz nem szükséges, hogy a pályázó filmszakos diák, vagy szakmai képzéssel rendelkező alkotó legyen.

A háromtagú zsűri 12 filmtervet választ ki bemutatásra.

A filmtervek beküldésének határideje 2014 szeptember 15.

A jelentkezéseket a lakatrob@yahoo.com e-mailcímre várjuk.  A kiválasztott filmtervek alkotóival a szervezők felveszik a kapcsolatot és értesítik őket a képzés, illetve a fórum pontos időpontjáról.

A pályázati csomag tartalma:

 • Az alkotó(k) szakmai CV-je (angolul)
 • Angol és román vagy magyar nyelvű rövid szinopszis (rövid műfajok esetében max fél oldal, egészestés filmek esetében max egy oldal)
 • Részletesebb filmterv (angolul vagy magyarul vagy románul)
 1. Nagyjátékfilm esetében 10 oldalas treatment.
 2. Dokumentumfilm esetében 2 – 5 oldalas treatment.
 3. Animációs film esetében irodalmi forgatókönyv.
 4. Kisjátékfilm esetében irodalmi forgatókönyv.
 • Vizuális anyagok (nem kötelező!):
 1. Dokumentumfilm esetében 2 perces trailer.
 2. Rövid és egészestés játékfilm esetében a film hangulatát bemutató vizuális anyagok (helyszínfotók, szereplőportrék, stb.)
 3. Animációs film esetében figura és helyszíntervek.
Magyar – román filmtervek fóruma

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat