Fekete-fehér. Az Országút Társulat amatőr filmpályázata

Fekete-fehér. Az Országút Társulat amatőr filmpályázata

A filmpályázat célja olyan magyar nyelvű (nem feliratozott) filmalkotások létrejöttének segítése, melyek értéknek tekintik keresztény/keresztyén és magyar gyökereinket, s ezeknek minél több nyilvános vetítésével e nemzeti filmkultúra támogatása. Fontosnak tartjuk, hogy a film területén is a ma Bizáncának1 kapuját beszakító és Babilonjának2 tornyát omlasztó művek szülessenek.

Ezévi pályázatunk magyar novellák megfilmesítésére szól. Több novellát ajánlunk különösképpen megfilmesítésre (részletek honlapunkon). Ezeken kívül más, a fentieknek megfelelő, 1946 előtti novella alapján készült filmmel is lehet pályázni, viszont ez esetben előzetes egyeztetés szükséges.

A filmek időtartama legfeljebb 45 perc lehet. Pályázni csak magyar nyelven született alkotásokkal lehet.

Elbírálás elsősorban az eredeti műhöz való hűség (tartalom, kor, szellem), az alakítások és bátor, kreatív, kezdeményező, újszerű, előremutató (de nem eredetieskedő) filmes megszólaltatás alapján.

A díjazás: I. hely: 30 000 Ft, II. hely: 20 000 Ft, III. hely: 10 000 Ft.

A pályázat két lépcsős: 

1. Nevezés a kitöltött és aláírt nevezési lap postai beküldésével történik.

Nevezési határidő: 2013. augusztus 15.

 2. Film leadása. Csak érvényes nevezéssel rendelkező pályázók filmjei indulnak. A filmeket CD-n vagy DVD-n kell leadni, csak jeligével ellátva. Filmleadással egyidejűleg a film adatlapját is (jeligés borítékban) le kell adni. Adathordozókat nem adunk vissza. 10 film alatt fenntartjuk a jogot, hogy a pályázatot töröljük.

Filmleadási határidő: 2013. szeptember 30.

A pályázók a pályamű beadásával hozzájárulnak, hogy filmjeiket a pályázat kiírója határozatlan ideig tárolja és a díjkiosztón – a díjnyertes alkotásokat pedig a díjkiosztót követően is – nyilvánosan vetítse.

A filmpályázat eredményhirdetése valamennyi, a kiírásnak megfelelő, beküldött film vetítésével egybekötve a Fekete-fehér filmtárlaton történik 2013. őszén az Országút Pinceszínházban.

A pályázati kiírás részletesen: www.orszagut.comze.com

Levelezési cím (nevezési lapok és filmek leadására):

Kondorosy Szabolcs (Országút Társulat)

Budapest, 1024, Margit körút 5/b.

E-mail (kérdések esetén, de nem a nevezési lap beküldésére): orszagut.palyazat@gmail.com


1 Bévül Mammon és Hedón alás’szolgái.

2 Zavaros pótistenek halmai (telljei).

Fekete-fehér. Az Országút Társulat amatőr filmpályázata

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat