Tanár úr, kérem, én filmeztem. Karinthy Frigyes kisfilmpályázat

Tanár úr, kérem, én filmeztem. Karinthy Frigyes kisfilmpályázat

A Petőfi Irodalmi Múzeum,  a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet Tanár úr, kérem, én filmeztem. címmel. A díjátadó a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében lesz június 8-án. 

Hogyan hat ránk Karinthy Frigyes? A 20. század legnagyobb zsenije, aki a pesti humor mestere volt,  mélyen ismerte az emberi kapcsolatokat, megteremtette az irodalmi paródia műfaját és közben létrehozta a hat lépés elméletét is. A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. Elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezhetnek, diák kategóriában különdíjat is osztanak, sőt a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai segítséget is nyújt a filmkészítőknek: a Számadás a tálentomról – Karinthy Frigyes-emlékkiállítás tereit a kisfilmkészítők forgatási helyszínként is használhatják. 

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/karinthy weboldalon lehet nevezni és megnézni. A pályázat nevezési határideje 2013. május 27.

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, amelynek tagja az író unokája és jogutódja, Karinthy Márton és Mátyássy Áron filmrendező, aki a TÚK – Tanár úr kérem! című filmet rendezte. A Bookline jóvoltából értékes nyereményeket osztanak ki a díjazottak között. 

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Karinthy-nap zárja 2013. június 8-án 15 órakor. A Karinthy-nap keretében levetítik az író műveiből készült adaptációkat, a versenyre nevezett kisfilmeket, majd az író unokája és a zsűri elnöke Karinthy Márton tart rendkívüli tárlatvezetést a PIM Karinthy kiállításán. 

Együttműködő partnerek: Petőfi Irodalmi Múzeum, Margó Városi Irodalmi Fesztivál, Daazo – European Short Film Centre, Bookline.

Tanár úr, kérem, én filmeztem. Karinthy Frigyes kisfilmpályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat