Egy perc, egy történet – Örkény István kisfilmpályázat

Egy perc, egy történet – Örkény István kisfilmpályázat

Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre kisfilmpályázatot hirdet Egy perc, egy történet címmel.

„Örkény az anyanyelvünkké vált” – a pályázat során a velünk élő Örkényt keresik, hogyan, milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmünket. Hogyan értik, hogyan látják, hogyan láttatják a mai fiatalok a 100 éves Örkény gondolatait?

A pályázatra olyan kisfilmeket várnak, amelyek Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezését várják.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/orkeny weboldalon lehet nevezni.

A nevezés a következőképpen történhet:

Amennyiben a pályázó már rendelkezik a daazo.com-on található filmmel, akkor a submit gomb segítségével nevezheti filmjét. Ha még nincs feltöltött filmje, akkor az oldalon található upload gomb segítségével töltheti fel a pályamunkát. A sikeres nevezéshez a feltöltő oldalon a film alapinformációit (cím, leírás, kategória stb.) kötelezően ki kell tölteni. A feltöltött filmet publikusra kell állítani. Ellenkező esetben a nevezés nem valósul meg. A nevezés sikerességéről a feltöltő oldalon található „submissions” lapfül alatt lehet megbizonyosodni, ahol – ha az addig még nem valósult meg – manuálisan is lehet nevezni a filmet a vonatkozó filmverseny alatt található submit gombbal. A nevezéssel kapcsolatosan további informácókat az info@daazo.com e-mailcímen kérhetnek a pályázók.

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, és értékes nyereményeket osztanak ki.

A pályázat leadási határideje: 2012. június 3. (A film feltöltését 2012. június 3. éjfélig meg kell megkezdeni.)

FONTOS: Mivel a Daazo.com maximum 500 MByte-os filmfájlokat tud fogadni, ezért javasulják a h264-es videokodek és az mp4-es formátum használatát. A videó bitrate-t érdemes 3000 KBs-re állítani.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében megrendezett ünnepélyes díjátadó zárja 2012. június 10-én 21 órakor az A38 hajó kiállítóterében. Az eseményen fiatal színészek olvassák fel a novellákat, levetítjük a döntőbe került munkákat, majd a zsűri értékelése és a díjak átadása után a Soundkitchen szolgáltatja a zenét. Az esemény egyben a Margó Városi Irodalmi Fesztivál zárórendezvénye is.

Egy perc, egy történet – Örkény István kisfilmpályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat