Remény XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2011.

Remény XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2011.

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti XV. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. A nevezők a remény témáját film vagy fotó formájában, a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatják fel. Az intézet olyan szakmailag igényes alkotásokat vár, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

Nevezési feltételek – Film

 • a filmszemlére elsősorban amatőr alkotók vagy alkotóközösségek jelentkezhetnek korhatár megkötése nélkül legfeljebb 2 pályaművel. A filmes, illetve a fotós szekcióba történő nevezés egymástól független.
 • nevezni kisjáték-, kísérleti, és dokumentumfilm kategóriában lehet.
 • az egyes művek hossza nem haladhatja meg az alábbi hosszakat: kísérleti és animációs filmek: 10 perc; kisjátékfilm: 15 perc; dokumentumfilm: 20 perc
 • a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatóinak tanulmányi munkái esetében műfajtól függetlenül 30 perc a maximális hossz.
 • a kész munkákat DVD-n (az előzsűri részére) és vetítési kópián (AVI, MOV, BD, DV, HDV, esetleg még 1 db DVD) is be kell nyújtani. További technikai információk a Faludi Akadémia honlapján olvashatók.
 • a beadott példányokon (mind a hordozón, mind a borítón) szerepelnie kell a rendező nevének és a film címének.
 • a filmeket angol nyelvű felirattal kell ellátni, ennek hiányában angol nyelvű dialóglista mellékelendő (nyomtatva és e-mailben is).
 • a Faludi Akadémia örömmel várja művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit is, ezeket a zsűri külön szekcióban értékeli és díjazza.
 • a nevezési lapot nyomtava és e-mailben is el kell küldeni, a katalógusba szánt képeket csak e-mailben kell mellékelni.
 • az előzsűri döntése alapján a versenyprogramban nem szereplő, ám a pályázati kiírásban foglaltaknak eleget tevő filmeket az Akadémia információs vetítésen mutatja be.
 • az Akadémia hordozót nem ad vissza.
 • nevezési díj nincs!

Nevezési határidő: 2011. szeptember 12.

Postacím: JTMR – Faludi Ferenc Akadémia 1447 Budapest, Pf.: 462.

A borítékon szerepeljen: Remény – XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat

Az Akadémia késve érkezett nevezéseket nem fogad el. A nevezési határidő a postai bélyegző dátumát jelenti.

Az Akadémia a nevezőkkel kizárólag e-mail útján tartja a kapcsolatot. Aki október 17-ig nem kap üzenetet, jelezze a film@faludiakademia.hu címen!

Filmszemle és Fotókiállítás

A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra, amelyet ugyancsak nyilvános értékelés követ. A zsűri három kategóriában (kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II., III.), illetve különdíjakat. A művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit külön kategóriában díjazza a zsűri. A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítják ki. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.

 • A filmszemle ideje, helye: 2011. november 10-12., Uránia Nemzeti Filmszínház
 • A fotókiállítás ideje, helye: 2011. november 10-30., Uránia Nemzeti Filmszínház
 • Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése: 2011. november 12., 19 óra, Uránia Nemzeti Filmszínház

A szemlét követően az Akadémia értékelő szakmai napot tart a filmesek és a fotósok számára, amelyen a nevezők és a zsűrik tagjai vesznek részt. Itt nyílik lehetőség átfogóbb konzultációra, eszmecserére.

További információ: film@faludiakademia.hu, www.faludiakademia.hu

Remény XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2011.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat