Különös találkozás rövidfilm-pályázat

Különös találkozás rövidfilm-pályázat

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria rövidfilm-pályázatot ír ki Különös találkozás címmel magyarországi, illetve határon túli amatőr és profi művészek részére.

A pályázóknak Hamza D. Ákos azonos című olaszországi filmje üzenetét kell feldolgozniuk, amely az alkotók szavaival élve a következőképpen foglalható össze: mindenkiben benne rejlik az az egyén, aki meg akarja építeni a tornyot, hogy beszélhessen Istennel. A zsűri által legjobbnak ítélt tíz alkotást a Jászberényben elhunyt rendező filmes munkásságát bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitójához kapcsolódóan fogjuk először levetíteni, a tárlat keretében pedig folyamatosan megtekinthetők lesznek. Az első három helyezettnek bemutatkozási lehetőséget biztosítunk az írott és elektronikus médiában.

Pályázati feltételek:

  • a film időtartama nem haladhatja meg a 10 percet
  • a benyújtott alkotás műfaja tetszőleges lehet: kisjátékfilm, etűd, burleszk, animáció
  • kizárólag asztali lejátszóval kompatibilis, sztereó hanggal ellátott kiváló minőségű DVD-filmek nyújthatók be
  • minden pályázó csak egyetlen alkotással jelentkezhet
  • a nevezés alsó korhatára 18 év, felső korhatára 40 év
  • a nevezők kötelesek regisztrálni, a szervezők kérésére igazolni személyazonosságukat, életkorukat
  • nevezési díj nincs

A zsűri tagjai és hozzátartozóik, valamint a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársai és hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

A filmek minősítésekor az értékelők az elképzelés érdekességét, eredetiségét, a közösség számára való hasznosságát, valamint a vizualizációk művészi színvonalát veszik figyelembe.

A pályázati anyagokat a szervezők által összehívott zsűri bírálja el. A zsűri elé csak a formai feltételeknek megfelelő, releváns tartalmú, etikailag kifogásolhatatlan alkotások kerülhetnek.

A nyertes filmek alkotóit (legkésőbb 2011. szeptember 1-ig) a regisztráció során megadott e-mailben, a múzeum honlapján és a pályázat facebook-oldalán értesítik. A díjazásról, díjakról, illetve a televíziós szereplés időpontjáról úgyszintén az említett internetes felületeken tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

A pályázati anyagok postai úton, DVD-n, ajánlott küldeményként juttathatók el a kiíró címére (5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.) a nevezési lappal együtt, amely a www.hamzamuzeum.hu oldalról tölthető le.

A borítékon olvashatóan szerepelnie kell: FILMPÁLYÁZAT.

A pályázat feladási határideje (a postai bélyegző dátuma): július 16.

A megadott honlapon a regisztrációs űrlap is megtalálható: a részvételhez ezt feltétlenül ki kell tölteniük és 2011. július 1-ig elküldeniük a kulonostalalkozas@gmail.com címre.

A DVD-n külön feltüntetendő a film műfaja, hossza, alkotójának/alkotóinak neve.

Különös találkozás rövidfilm-pályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat