City in My Mind rövidfilmpályázat

City in My Mind rövidfilmpályázat

A hely, ahol élek. A város, ahol felnőttem. A város, ahová mindig visszatérek. A város, ahol otthon vagyok.

Számtalan módon viszonyulhatunk közösségi létünk elemi teréhez, a városhoz. A digitális technika térnyerésének köszönhetően ma már szinte bárki készíthet filmet, a mozgókép egyetemes anyanyelvünkké vált, amely képes a legegyszerűbb és legbonyolultabb érzéseink, gondolataink kifejezésére, valamint különböző kultúrák összekapcsolására.

A Hungarofest Nonprofit Kft. – együttműködésben a Daazo.com – Európai Rövidfilmes Központtal – rövidfilmpályázatot ír ki maximum 3 perces filmalkotások számára. A City in My Mind pályázat tematikáját hét kiválasztott város határozza meg, ezekhez kell kapcsolódniuk a beküldött filmeknek – akár egészen konkrét, akár szabad, asszociatív módon.

A szóban forgó városok: Sepsiszentgyörgy, Eszék, Magyarkanizsa, Nagyszőlős, Lendva, Párkány, Alsóőr-Felsőőr – tehát a 2011 május 8-i Európa Nap helyszínei. A City in My Mind filmpályázat bárki előtt nyitva áll: azok előtt is akik most ismerkednek a kamerával, illetve akik már profiként bánnak vele. Egyszemélyes stábok és csapatok (családok, osztályok, iskolák, klubok, baráti társaságok, stb.) is feltölthetik filmjeiket, bármely ország bármely nemzetiségű állampolgára jelentkezhet.

A filmek műfaja szabadon választható: fikciós rövidfilmek, kreatív dokumentumfilmek, vagy akár klasszikus műfajú alkotások (pl. sci-fi, horror, musical) egyaránt szerepelhetnek a pályázaton, amennyiben kapcsolatba hozhatóak a fent említett helyszínekkel.

A filmeket bármilyen eszközzel (mobiltelefon, fényképezőgép, HD kamera) lehet rögzíteni. A készre vágott, legfeljebb 3 perces, angol feliratos műveket a daazo.com-ra kell feltölteni.Egy pályázó egy pályaművet adhat be városonként, vagyis egy pályázó összesen 7 filmalkotást tölthet fel.

Mind a hét város külön kategóriának számít és a szakmai zsűri mindegyik kategórában minősíti a legjobb alkotást, amelyet a Daazo.com értékes díjjal, egy Samsung Galaxy Tab érintőképernyős táblagéppel jutalmaz, a Hungarofest jóvoltából. Ezen kívül a legnépszerűbb film közönségdíjban részesül. A szakmai zsűri elnöke Cakó Ferenc Arany Medve-díjas animációs filmrendező.

A filmeket április 29-ig kell feltölteni a Daazo.com-ra. A díjakat május 8-án a helyi Európa Nap eseményének keretében adják át a zsűri képviselői.

City in My Mind rövidfilmpályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat