2. Drogprevenciós kisfilmpályázat

2. Drogprevenciós kisfilmpályázat

Az Életrevaló Egyesület 35 éven aluli fiatalok részére meghirdette a II. Országos Drogprevenciós Kisfilmkészítő Versenyt.

Két kategóriában, 5 perces és 40 másodperces filmek készítésével pályázhatnak a filmkészítők. A kiírók fiataloknak szóló filmeket várnak, melyek hatásosan fogalmazzák meg a legális drogoktól és az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útjait.

A beküldött filmekben műfaji megkötés nincs, a szervezők várnak animációt, bábfilmet, rajzfilmet, gyurmafilmet vagy dokumentumfilmet, amelyek készülhetnek akár mobiltelefonnal is.

Nevezési határidő: 2011. május 10.

A nevezési szándékot az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címre küldött e-mailben kell jelezni, és a jelentkező a szervezők által küldött nevezési lap kitöltésével és visszaküldésével válik hivatalosan is pályázóvá. Az elkészült filmet a lehető legjobb minőségben DVD-n postai úton kell beküldeni a nevezési lappal együtt az Életrevaló Egyesület címére: Életrevaló Egyesület 1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14. 2011. május 10-től a filmek folyamatosan feltöltésre kerülnek a Videa oldalán az Életrevaló csatornába, valamint az Életrevaló Egyesület honlapjára is.

Az Életrevaló Egyesület az IWIW és a Facebook oldalain is hírt ad a pályázat aktuális állásáról, ahol a pályázók megoszthatják egymással tapasztalataikat. A pályázatokat héttagú szakmai zsűri értékeli 2011. május 20-ig. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotások a további filmkészítést segítő tárgyi eszközöket és lehetőségeket nyernek. A legjobb filmekből DVD összeállítás készül, amelyek kiadására az Életrevaló Egyesület szerződést köt az alkotókkal. Ezek az alkotások az együttműködő parner a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya, Oláh László osztályvezető segítségével az ország egész területére eljutnak.

A verseny zárórendezvénye és díjkiosztója 2011. nyarán lesz Budapesten, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya a Rendőrségi Igazgatási Központ auditóriumában (Budapest, 1139 Teve u. 4-6.). A program blogján és az Életrevaló Egyesület honlapján az érdeklődők további információkat, tájékoztatást találnak.

2. Drogprevenciós kisfilmpályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat