Leszokásvonal videó pályázat 2010

Leszokásvonal videó pályázat 2010

A Dohányzásról Leszokást Támogató Központ (DLTK) idén januárban kezdte meg működését, hogy térítésmentesen nyújtson segítséget a dohányzásról leszokni vágyóknak. Magyarország kiemelkedő helyen áll a dohányzással összefüggő megbetegedések számát illetően az Európai Unió országai között. Fontos feladatnak érzik, hogy ennek a társadalmi problémának nagyobb figyelmet szenteljenek már a fiatalabb korosztályok is. Ezért YouTube videó pályázatot hirdetnek általános- és középiskolai diákok részére. A pályázat témája: „Hogyan vennéd rá a felnőtteket a dohányzásról való leszokásra?”

A pályázat tárgya:

 • Rövid YouTube videófilm a megjelölt témában.
 • A videó legyen magyar nyelvű, de szövegnélküli videókat is elfogadnak.
 • A videó ne legyen hosszabb 90 másodpercnél!
 • Csak a pályázó vagy pályázók által készített, saját videókat fogadnak el. Amennyiben a videón harmadik személy is szerepel, úgy annak beleegyezéséről a videó készítőjének/készítőinek kell gondoskodnia.
 • A jó erkölcs fogalmának keretein belül a videók készítésének módjára, képpel, hanggal, szöveggel kapcsolatos elemeire nincsenek kikötéseik.

Pályázók köre:

 • Kizárólag magyarországi általános- és középiskolák tanulói pályázhatnak két korcsoportban: 7.-8.-9. osztályosok és 10.-11.-12. osztályosok.
 • Az egyéni indulás mellett csoportos indulásra is lehetőség van, de ebben az esetben is csak egy díjat kapnak a nyertesek, függetlenül a csoporttagok számától. Aki csoportban indul, az egyénileg is pályázhat.
 • Egyénileg és csoportban a pályázók több pályamunkával is nevezhetnek. Csoportos pályázat esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt (pl. az egyik csapattagot), akivel a pályázat során kapcsolatot tart a pályázat kiírója (a DLTK).
 • Mind az egyéni, mind a csoportos pályázóknak lehetősége van felkészítő tanárral együttműködni, aki szintén díjazásban részesülhet. Amennyiben nem vesz részt a munkában felkészítő tanár, úgy a pályázó osztálya részesülhet pluszdíjazásban.

Pályázat értékelése:

A pályázat szavazási időszakában (2010.12.20. – 2011.01.30) a www.leszokasvonal.hu weboldalon a legtöbb szavazatott kapott 3-3 videó kerül díjazásra. Egy IP címről 24 óránként 1 szavazatot fogadnak el. A pályázat teljes időtartama alatt (2010.10.29-2011.01.30.) a www.youtube.com oldalon legmagasabb nézettséget elérő 3 videó is díjazásra kerül.

Pályázat nyereményei:

A díjak minden esetben könyvcsomagok a helyezetteknél feltüntetett értékben. A könyvcsomagok a nyertes által szabadon kiválasztott új könyvekből tevődnek össze, amelyet bármelyik általa kiválasztott magyarországi online könyvesbolt kínálatából állíthat össze a pályázat lezárását követő 1 hónapban. (Egy könyvcsomag mindig csak egy online könyvesbolt kínálatából állítható össze. Fontos, hogy a kiválasztott online könyvesboltrendelkezzen házhozszállítással, aminek a költségét a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ átvállalja).

 • Korosztályonként 3-3 helyezett kerül díjazásra a www.leszokasvonal.hu oldalon tett szavazatok alapján. A nyertesek egy díjat kapnak, függetlenül attól, hogy egyénileg vagy csoportosan indultak. Diákoknak: I. helyezett: 30.000 Ft, II. helyezett: 20.000 Ft, III. helyezett: 10.000 Ft
 • Mindkét korosztály 3-3 helyezettje után ugyanabban a díjban részesül a felkészítő tanár is. Amennyiben nem vett részt a munkában felkészítő tanár, úgy az osztály kapja meg a díjat (több osztály diákjai esetén is egy díj van). Felkészítő tanárnak vagy osztálynak: I. helyezett után: 30.000 Ft, II. helyezett után: 20.000 Ft, III. helyezett után: 10.000 Ft
 • Három helyezett kerül díjazásra a www.youtube.com oldalon legtöbbet megtekintett videók alapján. A nyertesek egy díjat kapnak, függetlenül attól, hogy egyénileg vagy csoportosan indultak. Diákoknak: I. helyezett: 8.000 Ft, II. helyezett: 6.000 Ft, III. helyezett: 4.000 Ft
 • A www.youtube.com oldal 3 legtöbbet megtekintett videó helyezettje után ugyanabban a díjban részesül a felkészítő tanár is. Amennyiben nem vett részt a munkában felkészítő tanár, úgy az osztály kapja meg a díjat (több osztály diákjai esetén is egy díj van). Felkészítő tanárnak vagy osztálynak: I. helyezett után: 8.000 Ft, II. helyezett után: 6.000 Ft, III. helyezett után: 4.000 Ft

Pályázat menete:

Íme egy rövid bemutató videó a pályázat menetéről: http://www.youtube.com/user/leszokasvonal

A pályázók feltöltik a videójukat a YouTube-ra a következő alapadatok megadásával (az alapadatokon túl tetszőleges adatok is feltüntethetők pl. szereplők, videó rövid ismertetése, stb.).

 • Cím (két részből tevődik össze): Csillogás (Leszokásvonal videó pályázat 2010)
 • Készítette: Minta Áron (csoport esetén a nevek felsorolása)
 • Felkészítő tanár: Minta János (ha nem volt, akkor kihagyandó ez a sor)
 • Iskola: Minta Általános Iskola
 • Leszokásvonal videó pályázat 2010: „Hogyan vennéd rá a felnőtteket a dohányzásról való leszokásra?”. Készíts te is maximum 90 másodperces videót a témában! Tudj meg többet a díjakról és a pályázat részleteiről itt: www.leszokasvonal.hu
 • Címkék: leszokásvonal, leszokasvonal

Ezután a pályázók kitöltik az on-line pályázati űrlapot a www.leszokasvonal.hu weboldalon a regisztrációnál, ahol egyéni és/vagy csoportos nevezéshez választhatnak jelentkezési lapot.

A pályázók e-mailt kapnak ennek sikerességéről és a jóváhagyás megkezdéséről:

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítik, valamint nevüket közzéteszik a www.leszokasvonal.hu oldalon is.

A nyertesek a videójukat a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ rendelkezésére bocsátják, aki szabadon felhasználhatja azokat kommunikációjában.

Az esetleges kérdéseket a videopalyazat@leszokasvonal.hu e-mail címen várják.

Leszokásvonal videó pályázat 2010

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat