Anim’est Workshop 2010

Anim’est Workshop 2010

Két nagyszabású workshopra is sor kerül az október 8-a és 17-e között Bukarestben zajló ötödik Anim’est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál keretében: a résztvevők, kicsik és nagyok az animációs filmek készítésének alapjait ismerhetik meg elméletben és gyakorlatban.

A fesztivál szervezői idén elkényeztetik a gyerekeket: a legfiatalabbak által kedvelt rajzfilmek vetítése és a különleges, fantáziájukat megmozgató események szekciója, a Minimest mellett műhelyfoglalkozásra várják a 8 és 12 év közötti gyerekeket. A rajzfilmek műhelytitkait és a legizgalmasabb technikákat Constantin Beinétől és Rémi Durintől, a belga L’Enclume stúdió munkatársaitól sajátíthatják el, az elkészült rövidfilmeket pedig október 16-án, szombaton este, a Patria moziban tartandó gála keretében vetítik le.

Mindazok, akiknek sikerült felkelteni az érdeklődését, az Estenest Egyesület postacímére (Bulevardul Drumul Taberei, nr.92, bl. C7, ap. 235, sector 6., Bucureşti) vagy a workshop@animest.ro címre szeptember 24-ig küldhetik el pályázatukat (utóbbi esetben ezt írják a levél tárgyaként: „Workshop copii”). A pályázatnak tartalmaznia kell egy, az Anim’est logójában szereplő juhról készített rajzot, valamint egy rövid írást, amelyben a gyerekek önállóan megindokolják, miért szeretnek rajzolni. A tíz legeredetibb és legkreatívabb jelentkező részt vehet az október 11. és 15. között zajló workshopon, a beérkezett rajzokat pedig a bukaresti Patria mozi előterében állítják ki a fesztivál ideje alatt.

Adi Marineci fényképész-operatőr öt pályamunkát választ ki közülük, ezek készítői zsűrizik majd a Minimest szekció keretében levetített filmeket. A nagyobbak sem fognak unatkozni, hiszen a 16 évnél idősebbeket a Tér és idő az animációban (Timing şi Spacing în animaţie) elnevezésű workshop várja. A húsz résztvevőt október 11. és 14. között Valentin Eliseu román grafikus, animátor és rendező vezeti be az animáció készítésének elméleti és gyakorlati vonatkozásaiba.

Jelentkezni szeptember 24-ig, a workshop@estenest.ro címre elküldött kétszáz szavas motivációs levéllel lehet, amelyben a jeletkezők kifejtik, miben segíti őket a képzésen való részvétel (tárgyként ezt írják: „Timing şi spacing”)

Anim’est Workshop 2010

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat