Te is látod? – kisfilm és fotópályázat

Te is látod? – kisfilm és fotópályázat

2010-et az Európai Bizottság a Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének nyilvánította. Ennek jegyében a magyarországi Eurodesk hálózat fotó és kisfilm pályázatot hirdet. A pályázat célja arra felhívni a figyelmet, hogy ti, fiatalok, érzékenyek vagytok a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémáira, és a magatok lehetőségeivel tesztek is ellene.

A pályázat keretében olyan fotókat és kisfilmeket várnak, amelyek egyértelműen kifejezik a fenti alapgondolatot, valamint aktív és konstruktív részvételeteket, hozzáállásotokat. Pályázni fotó és kisfilm kategóriában lehet. A legjobb alkotások beküldői értékes nyereményekben részesülnek és pályamunkáiknak nyilvánosságot szereznek.

A pályázat feltételei:

 1. Életkorod 16-25 év közötti.
 2. Az elkészült alkotásaidban megjelenik a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem gondolata.
 3. A pályázaton akkor vehetsz részt, ha amatőr alkotó vagy (tehát olyan személy, akinek nem megélhetést jelent a fotózás/filmezés).
 4. Maximum 3 fotót és 1 kisfilmet várunk Tőled (természetesen 1 alkotás beküldésére is lehetőség van).
 5. A kiírásban csak olyan fotókkal és filmekkel vehetsz részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.
 6. Nevezési díj nincs. A fotók és filmek beküldésével elfogadod jelen pályázati feltételeket.
 7. Ha a képek vagy filmek tartalma személyiségi jogokat sért, azért Te tartozol felelősséggel.
 8. A Eurodesk koordináció előválogatása után a zsűri egy külső szakemberekből és az FSZH – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársaiból álló 3-5 fős csoport lesz.
 9. Mindkét kategória első helyezettje elektronikai cikket, második és harmadik helyezettje Eurodesk ajándékcsomagot nyer.
 10. A legjobban sikerült képeket és filmeket (tehát nemcsak az első három helyezett alkotásait) a Youth on the Move keretében megrendezésre kerülő Mobilitás zárórendezvényen, a nyertes alkotók jelenlétében fogják bemutatni 2010. október 9-én.

Ezek az alkotások megjelennek az Eurodesk (www.eurodesk.hu ) és az FSZH – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat (www.mobilitas.hu) honlapján is. A legjobban sikerült alkotások a későbbiekben megjelenhetek az FSZH – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és az Eurodesk rendezvényein, szóróanyagain és kiadványaiban.

Technikai tudnivalók:

Fotó:

Fotók esetén digitális formában elkészített vagy digitalizált, színes és fekete-fehér képekkel pályázhatsz.

A fotók minőségi kritériumai a következők:

 • Fileformátum: jpeg
 • Felbontás: minimum 1600 x 1200 pixel
 • Méret: maximum 2 Mbyte
 • Digitalizált fotók esetén minimum 300dpi felbontás

Film:

 • A filmeket videokamerával vagy mobiltelefonnal készítheted el.
 • A filmek hossza legfeljebb 5 perc lehet.
 • Lehetséges fileformátumok: avi, mpeg

A fotók beküldésére kizárólag e-mailben van lehetőséged. Az alkotásokat a magyarorszag@eurodesk.eu címre küldd.

A filmek beküldésére kizárólag postai úton, CD vagy DVD lemezen van lehetőséged a következő címre: FSZH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat – Eurodesk 1525 Budapest Pf. 20.

Az elkészült alkotások beküldési határideje: 2010. szeptember 1. (filmeknél ez a postára adás határideje) A nyertesek kiértesítésére 2010. szeptember 21-ig kerül sor. Kérik, tüntesd fel neved és születési dátumodat, illetve e-mail címedet és telefonszámodat, hogy a későbbiekben fel tudják Veled venni a kapcsolatot.

Te is látod? – kisfilm és fotópályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat