Light & Love: versenyfelhívás prevenciós témájú rövid filmekre

Light & Love: versenyfelhívás prevenciós témájú rövid filmekre

Mi a verseny célja?

A verseny célja, hogy a filmes média területén tapasztalattal rendelkező fiatalok rangos közönség előtt mérethessék meg a tudásukat.

Ki versenyezhet?

A versenyzőket 2 kategóriába sorolják: 18 év alatti és 18 év feletti. Elsősorban fiatal pályázók, csoportok munkáit várják, akár iskolai szakkörökből, akár egyesületi műhelyekből, akár egyéni vagy ad hoc csoportos munkaként.

Mi lehet a film témája?

A pályamunkáknak valamely valós vagy képzelt élethelyzetet kell feldolgozniuk, amellyel ráirányíthatják a fiatal korosztály figyelmét a prevenció, a betegségmegelőzés fontosságára. Ajánlott téma a szexuális úton terjedő betegségek veszélyeire való figyelemfelhívás, a biztonságot nyújtó párkapcsolat propagálása. Sajátosan magyar témák is feldolgozhatók, de európai dimenziójú pályamunkákat is várunk. Szintén elfogadható a fejlődő országok fenti témákhoz kapcsolódó problémáinak feldolgozása, az ezek iránti érzékenység felébresztése.

Milyen hosszú lehet a film?

A beküldött pályamunkák legalább 1 perc és legfeljebb 5 perc terjedelműek lehetnek.

Meddig lehet pályázni?

A határidő 2010. július 16. A műveknek eddig kell beérkezniük.

Hová lehet beküldeni a filmet? Milyen formátumban kell beküldeni?

A pályamunkákat CD vagy DVD lemezen kérik beküldeni a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság címére: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. A borítékra írják rá: „Filmpályázat”. A filmeket bármely, jelenleg elterjedt lejátszó programhoz kapcsolódó formátumban elfogadják.

Milyen kötelezettségek terhelik a pályázókat?

A pályázaton való részvétel ingyenes. A pályázók illetve pályázó csoportok kizárólag saját alkotással indulhatnak. A pályázók szerzői, alkotói jogainak tiszteletben tartása mellett, a beküldéssel egyidejűleg a szerzők a film felhasználói jogait átadják a szervező számára olyan mértékben, ami a film bírálaton illetve nyilvános eseményeken való díjmentes bemutatását illetve interneten való megjelentetését és többszörözését lehetővé teszi a szervező számára, hazai és nemzetközi szinten.

Mit lehet nyerni?

A Magyar Család és Nővédelmi Társaság Bíráló Bizottsága a legjobb 3 filmet nemzetközi fórumokra továbbítja, valamint széles körben megjelenteti. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek, illetve tárgyi eszköz jutalomban, melyek 2010 augusztusában, ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Ha további kérdésem lenne, hová fordulhatok?

Ponácz György Márk, pályázati menedzser a 20/3460742 telefonszámon és a mark@lightlove.eu email címen szívesen válaszol a kérdésekre.

Light & Love: versenyfelhívás prevenciós témájú rövid filmekre

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat