Nisi Masa kisfilmes forgatókönyvíró pályázat

Nisi Masa kisfilmes forgatókönyvíró pályázat

A Nisi Masa nemzetközi ifjúsági szervezet idén is meghirdeti rövidfilmes forgatókönyvíró pályázatát 18-28 év közötti fiatalok számára. Idén – az eddigi évek pályázataitól eltérően – a forgatókönyv témáját nem köti meg a szervezet, szabad tematikában lehet nevezni.

A verseny 23 országban (Albánia, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Koszovó, Luxemburg, Makedónia, Hollandia, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Törökország) kerül meghirdetésre, minden ország képviselőcsoportjához csak az adott ország állampolgárságával rendelkezők pályázhatnak.

A pályázaton csak eredeti forgatókönyvek vehetnek részt. A művet magyar, illetve angol nyelven is be lehet nyújtani. Terjedelme nem haladhatja meg a 20 000 karaktert. (Körülbelül 10-20 perc közötti vetítési idejű filmterveket várnak.)

A pályázat leadási határideje: 2010. július 31.

Az országos zsűri a három legjobb írásokat juttatja tovább a nemzetközi bírálócsapathoz, akik végül kiválasztják az összes országból beérkezett pályázatok közül a legjobb 25 művet. A legjobb 25 forgatókönyv írójának nyereménye a European Short Pitch projekten való részvételi lehetőség.

A magyar országos zsűri:

  • Ruttkay Zsófia, forgatókönyvíró (a zsűri elnöke)
  • Alföldi Nóra, filmkritikus
  • Harmi Gábor, az SZFE forgatókönyvíró szakos hallgatója

A European Short Pitch két rendezvényből álló forgatókönyvfejlesztő kurzus, melynek első fele a 2011. január 10-15. között a franciaországi Moulin d’Andé-Céci-ban (íróknak fenntartott rezidencia) lezajló workshop, ahol a résztvevők professzionális szkriptdoktorokkal fejleszthetik tovább tervüket. Az elkészült forgatókönyveket márciusban mutathatják be neves producerek előtt. A European Short Pitch részvételi díja 500 euró (amelyet a magyar döntős számára a FilmJus biztosít), a szállás és útiköltségeket viszont a Nisi Masa állja.

Az elkészült forgatókönyvet és a kitöltött pályázati űrlapot postai úton az alábbi címre kell eljuttatni 2010 július 31-ig: Budapest, 1133 Hegedűs Gyula utca 63. A forgatókönyvet rtf formátumban a crastibi@gmail.com címre is kérik elküldeni.

Az országos zsűrinek legkésőbb 2010. szeptember 5-én kell meghozni döntését.

A pályázat teljes kiírása, a European Short Pitch tájékoztatója, és a jelentkezési lap itt érhető el.

Nisi Masa kisfilmes forgatókönyvíró pályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat