Rendezz filmet közösen az egész világgal!

Rendezz filmet közösen az egész világgal!

A Life in a Day (Az élet egy napban) címet viselő projekt egy egyedülálló filmes kísérlet, melynek gerincét a tervek szerint YouTube-videók képezik, méghozzá oly módon, hogy a filmesek minden felhasználót felkérnek: készítsen egy filmet július 24-én. A felhívásra 13 éven felüliek jelentkezhetnek.

„Vedd filmre a nap számodra legfontosabb pillanatát vagy pillanatait, esetleg valaki másét, akit érdekesnek találsz. Lehet hétköznapi vagy szokatlan, komoly vagy játékos, egy vagy több felvétel... Felveheted a napfelkeltét, a munkába vezető utad, a családi vacsorát vagy akár a délutáni áhítatot. Te döntesz” – olvasható a Life in a Day YouTube-csatornáján.

A július 24. és 31. között feltöltött videók legjobbjait ezután egyetlen nagyszabású dokumentumfilmmé állítják össze, melynek premierje a neves függetlenfilmes fesztiválon, a Sundance-en lesz jövő januárban a utahi Salt Lake Cityben. A beválasztott kisfilmek alkotói a kész opus főcímén is megjelennek majd társrendezőként, sőt húszan közülük a bemutatón is ott lehetnek.

Az Oscar-díjas Kevin Macdonald (Zuhanás a csendbe, Az utolsó skót király, Az ellenségem ellensége, A dolgok állása) egyébként saját bevallása szerint „igazi gyöngyszemeket vár, valami valódi csodát”, és azt is reméli, hogy alkotása majd „rányitja az emberek szemét a felhasználó-generálta filmekben rejlő lehetőségekre”. A film producere Ridley Scott lesz.

Minden további részlet és szabály megtalálható a kezdeményezés honlapján.

Rendezz filmet közösen az egész világgal!

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat