AXN rövidfilm-pályázat 2010

AXN rövidfilm-pályázat 2010

Honlap

Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája ismét rövidfilm-pályázatot hirdet, amelyre minden, 18. életévét betöltött amatőr vagy profi rendező beküldheti DVD-PAL, MiniDV-PAL, vagy DVCam-PAL formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét.

A pályázaton témabeli, vagy más tartalmi megkötés nincs, és idén már olyan pályaművek is indulhatnak, melyeket alkotójuk más fesztiválra is benevezett. A beérkezett kisfilmeket a kortárs magyar film két élő ikonja, Török Ferenc és Pálfi György rendezők bírálják majd el.

„A filmek jelentős részét sötét, nem ritkán depresszív hangulat jellemezte, a munkák többségéből hiányoltuk a humort, ugyanakkor mindegyik alkotóról elmondható, hogy ért a vizualitáshoz, és ügyesen használja a filmnyelvet" – vélekedett Török Ferenc a tavalyi megmérettetés mezőnyéről. Az idei évben nyáron zajlik a pályázat, így az évszakra jellemző hangulat nem lehet akadálya annak, hogy pozitívabb, vidámabb filmekkel is nevezzenek. Az alkotók elképzeléseinek semmi sem szab határt, így a szervező AXN bízik benne, hogy idén is sok különböző hangulatú, színes és változatos pályamunka érkezik.

A korábbi pályázatok döntős kisfilmjei megtekinthetők a filmfesztivál weboldalán, míg Madarász István, a II. AXN Filmfesztivál győztesének laza stílusban írt naplója a hollywoodi látogatásról ide kattintva olvasható.

A legjobb kisfilmek vetítésével augusztus 5-én, a siófoki Coke Club-ban rendezik meg a 2010-es AXN Filmfesztivál záró- és díjkiosztó partiját. Egy egyedi hangulatú, Balaton-parti buli keretében derül majd ki, hogy ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba.

A pályázatról bővebben a www.axn.hu weboldalon lehet olvasni, és innen tölthetők le a pályaművek beadásakor kitöltve csatolandó nyomtatványok is. A kisfilmeket 2010. július 15. éjfélig várják a szervezők postán vagy személyesen.

AXN rövidfilm-pályázat 2010

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat