Defekt szkeccsfilm pályázat

Defekt szkeccsfilm pályázat

A Győri Regionális Filmalap szkeccsfilm pályázatot hirdet a nyugat-magyarországi környezetében forgatandó kisjátékfilmekre, előmozdítandó a régió filmgyártásának megindítását.

Összefogó motívumként a kiírók öt kulcsszót adnak meg:

  • határ
  • falu
  • város
  • álomautó
  • defekt

A pályázat kitétele, hogy a filmterv nem lehet road movie, a defekt szó pedig áttételesen értelmezendő. A beérkezett – jeligés – pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és választja ki a legjobb 5-7 – max. 10-20 perces – filmtervet, amelyek összefűzve egész estés filmet eredményeznek. (A pályaművek ismeretében lehetséges, hogy a fiatal alkotók számára műhelymunka/workshop keretében is lehetőséget biztosítanak tervük megvalósítására.

Pályázni lehet: az egész ország területéről és külföldről is! A filmek gyártóinak lehetőleg – többségében – régióbeli színészeket, szakembereket, szolgáltatásokat kell igénybe venni a filmkészítés során. A pályázó lehet egyén (író, forgatókönyvíró), vagy gyártó cég, de kiválasztás esetén az egyéni pályázónak gyártási és produceri hátteret kell találnia terve megvalósításához.

A pályázathoz a következőket kell mellékelni:

  • treatment, egy kulcsjelenet forgatókönyv szintű kidolgozásával (1 pld nyomtatott + 1 digitális formátumban/CD-n)
  • szakmai életrajz, elérhetőség (e-mail, telefon, cím) – jeligével ellátott, zárt borítékban!

A pályázat anonimitása a pályázók érdekét szolgálja, hogy a szelektáló zsűrit ne befolyásolja az alkotó személye. A beküldött pályaművek ezért elsőként formai ellenőrzésen esnek át. A hiányos és/vagy az alkotók nevét (író, rendező, operatőr, stb.) feltűntető pályázatok a további értékelésben nem vesznek részt.

A felkért szakmai zsűri az elfogadáson vagy elutasításon túl, a kellően nem kidolgozott, de jónak ítélt tervek kimunkálásához szakmai segítséget (dramaturgiai, forgatókönyvírói) nyújthat, ha arra a pályázó igényt tart. A kiválasztott szkeccsfilm megvalósításához szükséges személyi (rendező, operatőr, színész, stb.), valamint a technikai és szolgáltatási hátterek megtalálásához a GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP segítséget nyújthat, amennyiben a pályázat benyújtója azt igényli.

A Győri Filmalap – aktuális lehetőségeihez mérten – a filmtervek megvalósításához szervezési segítséget nyújt:

  • a zsűri által kiválasztott legjobb filmterveknek (pályázat nyertesei) bemutatása a MEDIAWAVE 2010 Fesztivál keretében rendezendő MEDIAWAVE FILM FORUM nemzetközi filmszakmai konferencia keretében (koprodukciós lehetőség, producer keresése), a konferencia programját és résztvevőit keresd a weboldalon,
  • segítség a magyar és nemzetközi filmszakmai pályázatokon való induláshoz
  • MMKA kisjátékfilm gyártási pályázat várható beadási határideje: 2010. április–május

Beküldési határidő: 2010. március 31. (postai bélyegző dátuma)

A késedelmesen benyújtott pályázatokat a GYŐRI FILMALAP nem értékeli.

Postacím: GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP, 9001 Győr Pf. 668.

Defekt szkeccsfilm pályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat