Képfegyverrel az erőszakmentességért

Képfegyverrel az erőszakmentességért

A Humanista Mozgalom Humatográfia Csoportja filmes pályázatot hirdet. A pályázat az erőszakmentesség mozgóképi megjelenítésének lehetőségeit kívánja feltárni. A pályázatra várják minden lelkes filmkészítő jelentkezését.

Az alkotók feladata az, hogy filmes formába öntve kifejezzék az erőszakmentességről alkotott nézeteiket, véleményüket, érzéseiket. A pályázat szervesen kapcsolódik a Humanista Mozgalom Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért elnevezésű nemzetközi kezdeményezéséhez, melynek célja felhívni a figyelmet arra, hogy a világ, melyben élünk, mára az erőszak különböző formáinak nyomása alatt működik. Éppen ezért fontos egy olyan erőszakmentes tudatosság felébresztése és természetessé tétele, mely elutasítja az erőszak minden formáját, legyen az fizikai, gazdasági, faji, lelki, vallási vagy szexuális erőszak.

A Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért öt konkrét követelést is megfogalmaz ennek érdekében:

  • A világ atomfegyverkészletének leszerelése
  • A megszálló csapatok azonnali kivonása a megszállt területekről
  • A hagyományos fegyverek fokozatos, arányos és egyidejű leszerelése
  • Az országok közötti megnemtámadási egyezmények aláírása
  • A kormányok utasítsák el a háborút, mint a konfliktusok megoldásának eszközét.

A pályázók ihletet meríthetnek a Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért céljaiból, azonban várják a kreatív, újító és egyéni meglátásokat megmutató filmes alkotásokat is. Pályázni maximum 8 perces, bármilyen stílusú és műfajú (játékfilm, animációs film, fotósorozat/pixilláció) filmes alkotással lehet.

A pályamunkákat zárt borítékban a jelentkezési lapot mellékelve DVD lemezen kérik leadni személyesen a BúgóCsigatanya Közösségi Térben (1077 Budapest, Rózsa utca 27.) hétköznap 15-22 óráig, vagy postai úton a 1117 Budapest, Októberhuszonharmadika u. 9. címre. A borítékra kéretik ráírni a „Humatográfia filmpályázat” jeligét.

A jelentkezési lap letölthető a www.vilagbekemenet.hu/videopalyazat weboldalról. Az alkotásokat közzéteszik, illetve a legjobbakból vetítést rendeznek a Palace Kossuth moziban 2009 novemberének második hetében. Az internetes közzététel egyszerűsége érdekében a pályázó maga is feltöltheti videóját bármelyik videó megosztó portálra. (Ez esetben kérik, hogy a jelentkezési lapon tüntesse fel a film linkjét is!)

A pályamunkák beérkezési határideje 2009. november 4.

Szervezők és elérhetőségek:

  • Pályázat koordinátor: Keresztesi Réka (reka_keresztesi@hotmail.com, 0620 229 2411)
  • Humatográfia főszerkesztő, web: Házi Csaba (hz.csabi@gmail.com, 0630 440 8670)
Képfegyverrel az erőszakmentességért

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat