"Átláccó" kisfilmpályázat

Forgasd le Te a legátláthatóbb filmet! Mindegy, hogy profi cuccaid vannak, vagy csak kreatív érdeklődő vagy, a lényeg, hogy alkoss.

Hogy mit?

Rövid (1-2 perces) alkotásokat várnak a korrupció, becsületesség, átláthatóság témakörében. Gyárthatsz új filmeket, de nevezhetsz régebbi (2005. január 1. után készült) alkotásoddal is. Forgathatsz filmfelvevővel, fényképezőgéppel, mobillal, vagy egyéb mozgóképrögzítő alkalmatossággal!

Meddig és hogyan?

A névvel ellátott műveket 2009. november 20-án (péntek) éjfélig lehet benyújtani. Egy ember csak egy pályaművel nevezhet. Csak 18 éves kor felettiek pályázhatnak. A nevezési anyagot DVD-n a Transparency International Magyarország irodájába, Budapest, 1088. Vas u. 6 címre kell elküldeni, vagy elektronikus formában az info@transparency.hu e-mailre. A formátum AVI, MPEG vagy MOV legyen. Fontos, hogy a nevezési anyag mellé csatold elérhetőségedet (név, mobil, e-mail).

A verseny menete

A beérkezett pályaművekből neves zsűri, Bojár Gábor a Graphisoft elnöke, Kecskés Karina színésznő, Robert Milders Hollandia nagykövete, Török András a Summa Artium igazgatója, Török Ferenc rendező és forgatókönyvíró fogja kiválasztani a legjobb alkotásokat.

A díjátadóra december 9-én, az Antikorrupció Világnapján, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (1088 Budapest Reviczky utca 6.) kerül sor. Az átadó után hatalmas buli, élő koncert szórakoztatja majd a résztvevőket.

Díjazás

A versenyen a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek, két kategóriában:

  • I. Kategória – filmfelvevővel készült kisfilm Díj: egy 500 000 Ft-os összeg a legjobb alkotásnak
  • II. Kategória – mobillal vagy egyéb eszközzel készült kisfilm Díj: fejenként 100 000 Ft-os összeg a 3 legjobb beérkezett mű alkotójának.

Érvénytelen az a nevezés

  • amely olyan produktummal pályázik, amely nem felel meg a nevezési felhívásban leírtaknak
  • amelyet nem a nevezési felhívásban megadott helyen, módon és határidőig nyújtanak be

A pályázat benyújtásával a pályázó beleegyezik abba, hogy alkotása a www.daazo.com és a www.transparency.hu oldalon megtekinthető lesz.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat