Európai házimozi-pályázat

Európai házimozi-pályázat

Az első alkalommal meghirdetett pályázat célja olyan különleges filmek létrehozása és terjesztése, amelyek az európai identitás témájához kapcsolódnak és a helyi magán vagy állami filmarchívumok állományaiból merítenek.

A vállalkozó kedvű filmesek 15–20 perces, régi 8 mm-es amatőr filmfelvételekből építkező, az európai identitás témájával foglalkozó alkotásokkal pályázhatnak szeptember 18-ig. A kreatív módon felhasznált archív felvételekhez hozzá is forgathatnak.

Az olasz kezdeményezésű verseny első fordulóján a szervezésben résztvevő négy partnerországból – Olaszország és Magyarország mellett Szlovéniából és Görögországból – a két-két legjobb pályamunka, a többi európai uniós tagállamból pedig összesen a legjobb négy alkotás juthat tovább. A 12 versenyfilm közül a nemzetközi zsűri a 3 legjobbat választja ki. A díjátadóra Olaszországban kerül majd sor, a gála pontos idejét egyelőre nem jelölték ki.

A 12 versenyfilmet egy utazófesztivál keretében több európai országban is levetítik majd, miközben a filmesek különféle szakmai programokon és workshopokon vehetnek részt. A pályázat további részletei megtalálhatók a www.laterna.hu, illetve az www.ehmn.eu honlapon.

Európai házimozi-pályázat

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat