Crosstalk Video Art Fesztivál

Crosstalk Video Art Fesztivál

A Crosstalk Video Art Fesztivál nemzetközi videóművészeti fesztiválsorozat, amelynek célja a videóművészet, mint művészeti forma megismertetése. A Crosstalk Video Art Fesztivál Budapestre hozza a legújabb médiaművészeti trendeket, és összekapcsolja az urbánus környezetet a kortárs képzőművészettel. Azáltal, hogy a vetítések Budapest legnagyobb központi terén lesznek, a fesztivál bevonja az utca emberét és a művészeti szcénát egyaránt.

Kategóriák és koncepció

Önálló videóműveket várnak, amelyek egy téma új perspektíváját, kritikáját, analízisét mutatják meg. Tematikai megkötés nincs. A fesztivál jellegéből adódóan egyetlen kategóriában várnak videókat, ez a videóművészet. Tekintve, hogy a fesztivál non-profit és alacsony büdzsével rendelkezik, kizárólag egycsatornás videók bemutatására van lehetőség. Hasonlóképpen honorárium, szállás vagy utazási költség fizetésére sincs lehetősége a szervezőknek.

Diákok jelentkezése

Diákok megmérettetését is várják, S (Student) kategóriába. Olyan videóműveket várnak, amelyek gyártási éve 2006. január 1. utáni, és hossza nem haladja meg a 15 percet.

Művészek maximum 3 munkával jelentkezhetnek. A beadandó videóknak, filmeknek meg kell felelniük az alábbi feltételeknek:

  • a videóművészet kategóriába tartoznak
  • gyártási éve: 2006. január 1. után
  • egycsatornás
  • a szerzői jog a beadó művészt illeti

Jelentkezni a következőkkel kell:
Jelentkezési formanyomtatvány- minden egyes munkának külön nyomtatványt kell kitölteni. A formanyomtatvány aláírásával a jelentkező automatikusan egyetért a fesztivál feltételeivel és ezáltal igazolja, hogy a beadott mű jogtulajdonosa.

Művek: a beadott munkákat kizárólag DVD-n fogadják el, video (pal) formátumban vagy video file (avi, mpeg vagy quicktime, a maximum file méret 1,5 Gb lehet). A művek hossza nem haladhatja meg a 15 percet. A szervezők kérik pontosan feltüntetni a mű címét, gyártási évét, hosszát és a művész nevét. A videók bemutatási formátuma az AVI. Magyar vagy angol nyelvű videókat kivéve magyar vagy angol nyelvű feliratozás szükséges.

Az adat CD-nek a következőket kell tartalmaznia:
A művész rövid szakmai életrajza (50–100 szó). A beadott mű rövid leírása, beleértve a korábbi bemutatások listáját is. Két jpg kép a munkából.

Jelentkezési határidő:
A beadványoknak meg kell érkezniük legkésőbb 2009. március 22, 00:00-ig. Részvételi díj nincs!

Beküldési cím: Török Adrien, Crosstalk Video Art Festival, 1052 Budapest, Galamb u. 6. adrien.torok/kukac/gmail.com
crosstalkvideo/kukac/gmail.com

Crosstalk Video Art Fesztivál

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat