Lapszámok

Filmtett 1.

I. évfolyam, 1. szám, 2000. június

A román film második évszázada és a magyar animáció. Erdélyi diák menni lengyel filmiskola. Bevezető a filmkészítés rejtelmeibe. Mindent anyámról, A lé meg a Lola, Amerikai pite, Ember a Holdon. Kömlődi Ferenc: Az amerikai némafilm.

Filmtett 2.

I. évfolyam, 2. szám, 2000. július-augusztus

Beszélgetés Enyedi Ildikó filmrendezővel. Azonnal oldódó mesék a szappanoperákról. Filmiskola: a világítás. A hazafi, Ég velünk, Pop, csajok, satöbbi, A fiúk nem sírnak. Megemlékezés Szőts Istvánra.

Filmtett 3.

I. évfolyam, 3. szám, 2000. szeptember

Beszélgetés Vivi Drăgan Vasile operatőrrel. Nemek, nézők és szerepek - szerepzavarok a vásznon és a nézőtéren. Filmiskola: az interjúkészítés rejtelmei. Beszélgetés Fonyó Gergely elsőfilmes rendezővel. A gladiátor, Fantázia 2000, Túl a felhőkön, Az érzékek borzadalma.

Filmtett 4.

I. évfolyam, 4. szám, 2000. október

Összeállítás a budapesti filmstúdiókról. Deszka és vászon: a színház és film kapcsolata. Filmiskola: a játékfilm alapja a forgatókönyv. A román független film úttörői. Viharzóna, Dogma, Gagyi mami, Árvák hercege. Gács-Gelencsér: Adoptációk. Film és irodalom egymásra hatása.

Filmtett 5.

I. évfolyam, 5. szám, 2000. november

Beszélgetés a valóság ízéről Maia Morgenstern színésznővel. Erdély-képek, emlékképek. Beszélgetés Schneider Tibor operatőrrel. Filmiskola - a rövidfilm, a montázs. Szenzor magyar–román filmszemle, Sepsiszentgyörgy, II. Nemzetközi Ökumenikus Filmszemle, Budapest. A második legjobb dolog, Temetetlen múlt, A kölyök, Blöff, Sakáltanya.

Filmtett 6.

I. évfolyam, 6. szám, 2000. december

Ezredvégi mozgóképek – az évezred java, filmekben. Filmiskola: a montázs. Érintő – Egyetemisták és Főiskolások Filmszemléje, Astra Film Fest Antropológiai Filmfesztivál, Alter-Native rövidfilmfesztivál. Öld meg Rómeót, Szellemkutya, Charlie angyalai. Egy angyal meghajol.

Filmtett 7.

II. évfolyam, 1. szám, 2001. január

Beszélgetés Durst György producerrel. Összeállítás a televíziós híradókról. Filmtörténet: az úttörők. Filmiskola: plánok, látószögek, nézőpontok. Beszélgetés Szalay Péterrel filmrendezővel. Északi mozgókép, francia mozi. A hatodik napon, Apádra ütök, A teremtés maradéka. A tömegfilm a 80-as években, a Cahiers du Cinéma téli különszáma.

Filmtett 8–9.

II. évfolyam, 2–3. szám, 2001. február-március

Beszélgetés Meskó Zsolt producerrel. Videochips - a videklipekről és a romániai popzenepiacról. Az elbeszélés kialakulása a filmtörténetben. Metropolis árnyékában: a sci-fi műfajtörténete. Filmiskola: a kameramozgás. Werckmeister harmóniák, Szerelemre hangolva, Férfibecsület, Tigris és Sárkány, Csodás álmok jönnek. A keleti film hódító útja Párizsban.

Filmtett 10.

II. évfolyam, 4. szám, 2001. április

Beszélgetés Xantus Gábor rendező-operatőrrel. Reklámfalás: mindent a reklámokról. Európai filmes avantgárd. Filmiskola: a megvilágítással kapcsolatos esztétikai alapfogalmak. Beszélgetés Farkas Szabolcs rendezővel. A sötétség tanulságai, Billy Eliot, Fedezd fel Forrestert. Tallózás a Cahiers du Cinéma márciusi számából.

Filmtett 11.

II. évfolyam, 5. szám, 2001. május

Beszélgetés Réz András filmesztétával. Religious movies: film és vallás. Az irodalom visszavág: a sci-fi műfajtörténete (4/3). Filmiskola: a hang használata a filmben. Beszélgetés Cristi Puiu román filmrendezővel. O fantasma, A mexikói, A Blair Witch-projekt, Ó testvér, merre visz utad?, Mi kell a nőnek?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat