Címke: verseny

Törőcsik Mari előtt tiszteleg a jubileumi Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

2021. november 24. – írta

A DUE Médiacsoport ötödik alkalommal rendezi meg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyét. A játék célja, hogy a 14 és 20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A mostani Filmtesztben kiemelten foglalkoznak Törőcsik Marival, és megemlékeznek Jancsó Miklósról is. A játékba az elmúlt években 70 000-en kapcsolódtak be.

Filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

2021. április 1. – írta

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére rövidfilmpályázatot hirdetnek Shoot4Earth – Forgass a Földért! címmel. A filmkészítő maraton résztvevőinek mindössze 24 óra áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére. A beérkezett pályaműveket mások mellett Szabó István Oscar-díjas filmrendező zsűrizi.

Királynő a gyalogok között – Scott Frank: The Queen's Gambit / A vezércsel

2020. november 17. – írta

A Netflix legújabb sikerszériája egy olyan sportágba nyújt betekintést, ami nem látványos és még kevésbé mozgalmas; ennek ellenére könnyedén eléri, hogy lerágjuk a körmünket izgalmunkban, miközben két ember bábukat tologat egy táblán. Bár a főszereplők élete a sakk körül forog, A vezércsel a logikai készségekre építő sport közegén túl a hatvanas évek Amerikájának társadalmát is megmutatja.

A legújabb román újhullám – A Gopo-díjra jelölt rövidfilmekről

Ugyan a „román Oscarként” számon tartott Gopo-gála a járvány miatt elmarad, azért a szavazás folyik, és a nyerteseket is megismerhetjük március 24-én. Mi pedig ezúttal nem a nagyjátékfilmekre koncentráltunk, hanem a kicsikre: idén öt fikciós és három dokumentumfilm versenyez a szobrocskáért, ezeket vettük számba.

10-18 éveseknek hirdet filmes versenyt a Cinemira

2020. január 16. – írta

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 10-18 éveseknek hirdet filmes versenyt, amelyre a Föld védelme/éghajlatváltozás vagy a csoda témákban készült, legfeljebb 1,5 perces alkotásokkal lehet nevezni.

Először lesz kreatív dokumentumfilmes versenyprogram a CineFesten

2019. július 31. – írta

Új, kreatív dokumentumfilmes versenyszekciót indít a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A CineDocs 11 hazai és nemzetközi alkotást mutat be, köztük két Oscar-díjas rendező – Ron Howard és Asif Kapadia – filmjét is, hívják fel a figyelmet közleményükben a szervezők.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat