Címke: szolnok

Elismert filmesek tartanak mesterkurzust Szolnokon

2019. október 3. – írta

Borbás István Svédországban élő és alkotó operatőr, Gárdonyi László díszlettervező és Olivier Gerárd francia író-rendező tart mesterkurzust az október 15-20. között megszervezett Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválon, ahol az európai nagyjátékfilmes zsűrinek is tagjai, közölték a szervezők.

Tíz európai játékfilm látványtervezői versenyeznek Szolnokon

2019. szeptember 17. – írta

50 éves a szolnoki filmfesztivál, amely 2018 -ban felvette az Alexandre Trauner nevet, tisztelegve a magyar születésű Oscar-díjas Trauner Sándor látványtervező munkássága előtt. Az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál október 15-től 6 napon át ingyenes vetítésekkel várja a filmek szerelmeseit a TISZApART moziban.

A filmes, a látványtervező, a mesterkurzus és a fesztivál – Alexandre Trauner Art/Filmfesztivál, Szolnok, 2018

2018. október 23. – írta

Filmfesztiválból alapvetően kétféle létezik: a kis, családias, ahol a hangulat a fontos; illetve a nagy, nemzetközi, ahol az exkluzivitás meg a sztármeghívottak a fontosak. Az új nevet kapó Szolnoki Filmfesztivál az első kategóriába tartozik – de ettől még idén fel tudott mutatni egy-két lenyűgöző nevet.

Kezdődik a 40. Képzőművészeti Filmszemle

2010. szeptember 20. – írta

Szeptember 23. és 26. között negyvenedik alkalommal rendezik meg Magyarország talán legrégebbi filmes seregszemléjét, a Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált. Az előzsűri 74 filmet válogatott a rendezvény versenyprogramjába.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat