Címke: rashomon

Februárban rendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált

2022. január 14. – írta

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda február 14. és 27. között rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. A fesztivál időtartama alatt 20 japán alkotás lesz ingyenesen elérhető Magyarország teljes területén, eredeti nyelven, magyar és angol felirattal. A kínálatban szerepel több, kritikusok által is elismert díjnyertes munka, valamint más szórakoztató filmek.

Tükröződések – Akira Kuroszava: Rashomon / A vihar kapujában, 1950

2010. február 26. – írta

A tudat által teremtett birodalom szükségszerűen más, mint a mindennapjaink világa. Ennek ellenére gyönyörrel szemléljük, és nagy kedvteléssel írunk és beszélünk róla. De mivel a műalkotás világa nem valós, természetes, hogy a róla való beszéd sem lehet igaz. De amint a Rashomon paraszt-szereplője mondja: „Nem kell még egy szentbeszéd. Nem érdekel, hogy hazugság-e, amíg szórakoztató!” Valahogy így vagyunk a Rashomonnal is.

Az elnök emberei – Pete Travis: Vantage Point / Nyolc tanú

2008. április 14. – írta

A globális politikát, és az amerikai elnök ebben betöltött szerepét illetően a Vantage Point alkotói optimisták. És egyáltalán, az amerikai elnök IQ-ját illetően is. Én szkeptikus vagyok. De amíg kiderül, hogy ki lesz a világ urainak új ura, hátradőlhetünk, és megnézhetünk egy kis politikai akció-thrillert.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat