Címke: művész mozi

Radu Jude-retrospektív a kolozsvári Művész moziban

2021. november 1. – írta

A hét második fele Radu Jude filmjeiről szól a kolozsvári Művész moziban: november 4. és 7. között a román rendező különböző alkotói korszakaiban készült filmeket vetítenek filmesztéták felvezetőjével vagy éppen az alkotó részvételével.

Újraindul a kolozsvári Művész mozi

2021. szeptember 22. – írta

Másfél évnyi zárva tartás után újra várja a közönséget a kolozsvári Művész mozi. Holnap, szeptember 23-án filmkoncertre, pénteken egy Wim Wenders-klasszikusra lehet beülni a frissen felújított terembe.

A mozi és a város – A kolozsvári Művész (Arta) több mint száz éves története

2020. október 30. – írta

A kolozsvári Művész (Arta) mozi jelenleg Románia legrégebbi, eredeti rendeltetése szerint működő filmszínháza. Szinte a filmművészet születésével egy időben nyílt meg, majd háborúkat, politikai változásokat és kultúrharcokat túlélve, többször nevet váltva még mindig része a város életének. Története nem csak egy épületé: az elmúlt évszázadot is tükrözi, amelyben a város és a film története, valamint az emlékezet személyes, szubjektív rétegei ötvöződnek.

Mozivásznon a Tűz van, babám! és egyéb ínyencségek a kolozsvári Művészben

2020. január 22. – írta

Bővül februártól a kolozsvári Művész mozi programja, az eddigi premierek és családi filmek mellett két új tematikus sorozat indul: a Best of 2019 és a csehszlovák klasszikusokat felsorakoztató Fiction Tuesdays. Emellett a mozi helyet ad a középiskolások filmjeit bemutató Super Film Festivalnak, és a Reactor független színházi műhellyel is közreműködik, jelentette be a szervezőcsapat.

Pedro Almodóvart ünneplik a sepsiszentgyörgyi Spanyol Filmnapokon

2019. október 31. – írta

Női nézőpontok, utazások és kalandozások, kényes etikai kérdések, családi dráma és természetesen igazi spanyol zene és humor jellemzik a november 1. és 7. között zajló sepsiszentgyörgyi Spanyol Filmnapok kínálatát, amelyben ezúttal összesen hat alkotás szerepel.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat