Címke: mesterkurzus

Az animáció kinőtte a Disney pizsamáját – Mikulás Ferenc-mesterkurzus Kolozsváron

2023. november 29. – írta

Mikulás Ferenc neve megkerülhetetlen a magyar animáció történetében, ahogy az általa vezetett Kecskemétfilm Stúdióé is. A stúdióvezető a 23. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmnapok alkalmából mesterkurzuson beszélt a Kecskemétfilm történetéről, a szakmáról, az animáció jelenlegi helyzetéről, félig kész projektekről és egyéb tervekről. Beszélgetőtársa dr. Kassay Réka, a Sapientia EMTE adjunktusa volt. Az alábbiakban a mesterkurzus kivonatolt, szerkesztett, és utólag kissé kiegészített változatát közöljük.

Teltházas mesterkurzust tartott Budapesten Bryan Fuller

2023. június 27. – írta

A Halottnak a csók, a Star Trek: Discovery és a Hannibal világhírű alkotója Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete címmel tartott mesterkurzust pályakezdő filmesek szakmai fejlődését segítő Fast Forward Program keretében, a Puskin moziban.

A TIFF a TikTokkal is partnerkedik

2022. június 8. – írta

A ma délelőtt bejelentett együttműködés célja, hogy a Kolozsvár központú (később több másik nagyvárosban is vetítéseket szervező) fesztivál kiszélesítse filmszerető közönségét.

Különleges szakmai napot rendez a Primanima

2021. május 13. – írta

Online mesterkurzusokat szervez május 21-én a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál. A CEE Animation regionális animációs szakmai szervezettel közös eseményen Farkas Juli, Darabos Éva és Daniel Gray animációs rendezők lesznek a Primanima vendégei.

BAFTA-jelölt filmrendező és az ELTE adjunktusa tart előadást Kolozsváron

2019. október 23. – írta

Liviu Tipuriță, BAFTA-jelölt filmrendező tart mesterkurzust szerdán a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Aulájában, október 28-án és 29-én pedig Margitházi Beja filmteoretikus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem adjunktusát látja vendégül az egyetem. Mindkét esemény nyitott és ingyenes.

Elismert filmesek tartanak mesterkurzust Szolnokon

2019. október 3. – írta

Borbás István Svédországban élő és alkotó operatőr, Gárdonyi László díszlettervező és Olivier Gerárd francia író-rendező tart mesterkurzust az október 15-20. között megszervezett Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválon, ahol az európai nagyjátékfilmes zsűrinek is tagjai, közölték a szervezők.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat