Címke: maksay ágnes

Kolozsváron született, híres egyiptomi filmrendező lett

2019. október 1. – írta

Széfeddin Sefket bej rejtélyes, Kolozsvártól Kairóig ívelő életpályáját mutatja be Maksay Ágnes új dokumentumfilmje. A Sefket rejtély országos premierje október 6-án lesz Kolozsváron, a 19. Filmtettfeszt keretében. Az erdélyi magyar filmszemle további három friss magyar dokumentumfilmet is műsorra tűz.

Bolondos vakáció komoly filmekkel – II. TIFFszereda, 2014. július 2–6., Csíkszereda

2014. július 8. – írta

A kézdivásárhelyi „bemelegítő” vetítések után, ismét otthont adott a kolozsvári anyafesztivál fiatal gyermekének Csíkszereda. A vetítések mellett kiállításokkal, koncerttel, közönségtalálkozóval gazdagították a programot, a tavalyihoz képest a jegyárak is megduplázódtak. Bár szombaton az Ezer Székely Leány Napjától nyüzsgött Csíkszereda és környéke, a második alkalommal megrendezett TIFFszereda öt napon át uralta a várost.

Márton Áron boldoggá avatása. Dokumentumfilmes premier a 13. Filmtettfeszten

2013. október 3. – írta

A kolozsvári dokumentumfilm-rendező Maksay Ágnes és alkotótársa, Kötő Zsolt operatőr legfrissebb munkája a legendás erdélyi püspök, Márton Áron boldoggá avatási szertartásának körülményeit mutatja be. Az október 5-én, szombaton 18 órakor a kolozsvári Győzelem moziban kezdődő vetítés a 13. Filmtettfeszt egyetlen dokumentumfilmes premierje, utána közönségtalálkozón lehet tovább tárgyalni a témát a meghívottakkal.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat